Zeljko Hladika/PIXSELL
Zeljko Hladika/PIXSELL

Stanišićev debi će ipak pričekati: Bišćan zbog ozljeda pozvao nove igrače ususret kvalifikacijama

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 30.08.21. | 16:03

Mladu reprezentaciju čekaju dva važna kvalifikacijska ogleda za Europsko prvenstvo 2023. godine...

Ususret kvalifikacijskim susretima mlade izabrane vrste Igora Bišćana, ipak stižu manje promjene u rosteru pozvanih igrača. Nakon originalnog Bišćanova popisa ipak dolazi do manjih promjena, i to uglavnom zbog ozljeda.

Kako prenosi HNS, nekoliko je igrača “van stroja”. Primjerice, Bayernov Josip Stanišić, ime koje se od kolovoza često spominje u superlativima zbog starterske pozicije koju je uživao prva dva kola kod Nagelsmanna, ipak neće debitirati protiv Azerbajdžana kako je prvotno bilo planirano. Zbog ozljede stopala nije u konkurenciji za susret s Goricom, no mogao bi biti spreman za gostovanje u Finskoj.

Ima tu još preinaka. Marco Pašalić, također jedan od debitanata u kockastom dresu, propustit će oba reprezentativna susreta zbog ozljede mišića lijevog bedra. Za razliku od Stanišića, nešto mlađi Pašalić će ostati na rehabilitaciji u Dortmundu. Isto vrijedi za Vuškovića koji je i dalje ozljeđen, te finalno i Martina Baturinu i Marka Bulata.

Kako bi se popunili kadrovski zaostatci, Bišćan je uputio poziv Josipu Mitroviću iz Gorice, sjajnom tinejdžeru Vidoviću koji briljira u redovima mladog Bayerna, te Mariju Čuiću koji nastupa za Hajduk.

Podsjećamo, prvi susret protiv Azerbajdžana je na rasporedu drugog rujna u Velikoj Gorici, dok je drugi susret, onaj protiv Finske u gostima na rasporedu pet dana kasnije, sedmog rujna. Ovo je i konačni popis igrača koji konkuriraju za kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo:

Vratari: Dominik Kotarski (Gorica), Ivor Pandur (Verona), Nikola Čavlina (Dinamo).

Braniči: Boško Šutalo (Verona), David Čolina (Hajduk), Bartol Franjić (Dinamo), Krešimir Krizmanić (Gorica), Nikola Soldo (Lokomotiva), Josip Stanišić (Bayern), Josip Šutalo (Dinamo).

Vezni: Denis Bušnja (Rijeka), Lukas Kačavenda (Lokomotiva), Adrian Liber (Rijeka), Jurica Pršir (Gorica), Luka Sučić (RB Salzburg), Josip Mitrović (Gorica), Gabriel Vidović (Bayern), Mario Čuić (Hajduk).

Napadači: Ivan Dolček (Hajduk), Antonio Marin (Šibenik), Stipe Biuk (Hajduk), Roko Šimić (RB Salzburg), Marin Ljubičić (Hajduk).


Tagovi

Igor Bišćanfinska nogometna reprezentacijaazerbajdžanska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti