foto: Action Images
foto: Action Images

St. Etienne zbog nediscipline otpustio vratara s najviše nastupa za klub u povijesti

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 04.01.21. | 13:51

Opravdano ili ne? Iz ovog što znamo, čini se da im je s razlogom prekipjelo...

Loši rezultati, loša igra, loša atmosfera. Kao posljedica užasne atmosferei rastanak sa legendom kluba. St. Etienne više nije mogao trpiti ispade Stephanea Ruffiera i poslije devet godina ga je – otjerao.

U službenom priopćenju desetostrukog prvaka Francuske nisu navedeni konkretni razlozi, ali se u dvije rečenice vidi da je odnos na relaciji vratar – uprava naprosto puknuo.

Poslije disciplinskog postupka protiv igrača, St. Etienne je odlučio raskinuti ugovor sa Stephaneom Ruffierom, koji je važio do lipnja 2021. Žao nam je što smo donijeli ovakvu odluku, međutim, vratar je taj koji je svojim postupcima podrivao instituciju kluba“.

Problemi su počeli prije skoro godinu dana. Trener Claude Puel je, očigledno nezadovoljan izdanjima standardne jedinice, prednost na susretu sa Reimsom dao Jessy Moulineu. Tad Ruffier nije bio ni u protokolu. Razljutilo ga je te je, prema navodima L'Equipea, i posredstvom menadžera tražio da mu se status poboljša. Klub nije htio ni čuti te su pokrenuli disciplinski postupak protiv vratara dovedenog 2011. iz Monaca.

Povratka na staro nije bilo. Sam igrač se unervozio i počeo remetiti atmosferu ispadima. U srpnju je kažnjen šestodnevnom zabranom dolaska na treninge, jer je sa terena otišao prije nego što je bilo gotovo („čin neposlušnosti“, kako je tad definirao klub). Jedan je, navodno, i sam prekinuo. Prije nekoliko tjedana trening je propustio zbog navodne uspavanosti.

Posljedica je rastanak šest mjeseci prije isteka ugovora. Neslavan kraj čovjeka koji je, ne tako davno, nosio i kapetansku traku, branio 383 puta za Zelene što je klupski rekord.


Tagovi

Saint EtienneClaude PuelStephane Ruffier

Ostale Vijesti