Privatna arhiva Germanijak
Privatna arhiva Germanijak

Srna najavio utakmice Šahtara diljem Europe, igrat će i s jednim europskim klubom

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 04.04.22. | 12:44

Odigrat će nekoliko prijateljskih susreta s europskim velikanima, među kojima je i Hajduk

Uslijed rata i ruske invazije prekinuto je ukrajinsko prvenstvo. Za Šahtar taj problem traje još od 2014. kada su morali napustiti svoj dom i Donbas Arenu. Otad su boravili u Kijevu, koji su morali napustiti kad su Rusi krenuli i prema njemu.

Sada su momčad u izbjeglištvu, a diljem Europe pronašli su utočiste prijateljskih klubova koji su pružili ruku pomoći. Među njima su zagrebački Dinamo i splitski Hajduk koji su primili igrače iz omladinske škole ukrajinskog velikana, ali i drugi europski klubovi spremni su za pomoć Ukrajincima.

Tako je UEFA dozvolila Šahtaru da organizira nekoliko prijateljskih utakmica uz travnju koje će se igrati diljem Europe. To je najavio legendarni kapetan Vatrenih i sportski direktor ukrajinskog kluba Darijo Srna.

„UEFA nam je omogućila organiziranje nekoliko prijateljskih utakmica diljem Europe. Počinjemo s Turskom. Igrat ćemo s Bešiktašom 13. travnja, pa 19. s Fenerbahčeom, pa splitskim Hajdukom i PSG-om, a igrat ćemo i s Laziom“, rekao je Darijo Srna i dodao da će sav prihod biti proslijeđen ukrajinskom narodu koji je pretrpio gubitke u ratu.

Najavio je ovo Srna i prošlog tjedna kad je posjetio Hajduk u kojem je sazrio nogometno i otisnuo se u Ukrajinu, a danas i potvrdio s kime će igrati.


Tagovi

Darijo SrnaŠahtarUkrajinaHajdukPSGLazio

Ostale Vijesti