Screenshot
Screenshot

Sreća prati hrabre: Nekadašnji bek Dinama i Rijeke zabio direktno iz kornera! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 05.05.22. | 09:52

Ovo mu je bio drugi pogodak u prvenstvu, ima još i tri asistencije, a njegova momčad trenutno se nalazi na drugom mjestu A lyge.

Nije nikakva novost da je litavski Žalgiris klub u kojem su Hrvati na izrazito visokoj cijeni. Za deveterostrukog prvaka Litve igralo je čak 15 Hrvata, s tim da je uvjerljivo najveći trag u klubu ostavio desni bek Andro Švrljuga (danas član Orijenta 1919) koji je u zeleno-bijelom dresu skupio 115 nastupa i 15 pogodaka. Danas boje Žalgirisa brane Tomislav Duka, Josip Tadić i Petar Mamić, a potonji jučer postao glavna sportska tema dana u zemlji košarke.

Njegova momčad na domaćem je terenu svladala Bangu rezultatom 2:1, a Mamić je već u četvrtoj minuti postigao pogodak kojeg neće tako brzo zaboraviti. Doduše, bilo je tu malo i sreće, jer nije Mamić u stilu Roberta Murića namjerno pucao po golu, ali je, baš poput svojeg nekadašnjeg suigrača, poentirao direktno iz kornera.

Mamiću je to bio drugi pogodak u sezoni, a može se pohvaliti i s tri asistencije (najbolji asistent kluba). Bivši U21 reprezentativac je u Litvu stigao ovog siječnja nakon što se odlučio napustiti Hrvatski dragovoljac (gdje je bio jedan od boljih igrača u prvom dijelu sezone), a ako je suditi po njegovim igrama i brojevima, izgleda kako je odlazak na Baltik za njega bila odlična odluka.

Podsjetimo, Mamić je ranije u karijeri igrao za Dinamo, Lokomotivu, Frosinone, Inter, Rijeku, Varaždin, Rakow i Podbeskidzie, a njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 300 tisuća eura.

Pogodak Mamića direktno iz kornera pogledajte u nastavku:



Tagovi

Petar MamićŽalgiris

Ostale Vijesti