Screenshot
Screenshot

Square nadoknadio -3, ali nije osvojio jesenski naslov

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.12.23. | 08:29

Luda završnica jesenskog dijela sezone...

Posljednje, 9. kolo HMNL-a u 2023. godini donijelo nam je dva derbija. Još u petak, lider prvenstva Futsal Pula i prvak Futsal Dinamo odigrali su 2-2 u vrlo zanimljivoj utakmici u SD Mate Parlov, a jesenski dio sezone zaključili su Novo Vrijeme i Square koji su u Makarskoj remizirali 4-4.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon vrlo izjednačenog prvog dijela, u kojem su domaćini bili nešto opasnija momčad, u nekoliko navrata je pogodio i okvir gola, na semaforu je stajalo 1-1, no oba pogotka zabili su igrači Novog Vremena. Square je prvi stigao do vodstva u 17. kada je Lima u vlastitu mrežu skrenuo oštri ubačaj Mara Đuraša, no domaćini su uspjeli probiti sjajnog Zorana Primića golom Tonije Jelavića u posljednjoj minuti prvog dijela.

Makarani su furiozno krenuli u nastavak utakmice. Jednom Jelavić i dva puta Lima i na semaforu je zasjalo 4-1. Makarani su u međuvremenu još pogodili jedan okvir gola, no, unatoč dominaciji, na kraju nisu stigli do punog plijena. Minutu nakon četvrtog gola domaće momčadi Hrvoje Cvjetković poentirao je za smanjenje zaostatka, a gol za 4-3 zabio je Marko Kuraja nakon lijepog solo-prodora i efektne završnice. Square je pred kraj utakmice ubacio golmana-igrača kojeg je iskoristio u 39. minuti. Mirko Hrkać snažnim udarcem poentirao je za konačnih 4-4. Do kraja utakmice Makarani su pokušali stići do petog pogotka, ali rezultat se više nije mijenjao...

Ovim remijem Square se bodovno izjednačio na vrhu tablice s Futsal Pulom koja je zbog bolje gol-razlike osvojila jesensku titulu, iako je Square u međusobnoj utakmici u Puli slavio s 4-2. Oba kandidata za naslov sada imaju 20 bodova. Olmissum je treći s 18, a Futsal Dinamo četvrti sa 17 bodova. Novo Vrijeme ostalo je peto s 14 bodova i propustili su priliku da pobjedom dodatno zakompliciraju prvenstvo.

Slijedi reprezentativna i božićna pauza. Reprezentacija igra odlučujuće utakmice za plasman u playoff za Svjetsko prvenstvo, 15. prosinca u Slavonskom Brodu protiv Njemačke i 20. prosinca u Slovačkoj. Nakon toga, slijedi pauza do 12. siječnja 2024. kada kreće proljetni dio sezone.



Tagovi

FutsalfutsalPrva HMNLMNK SquareNovo Vrijeme Apfel

Ostale Vijesti