LEE SMITH/Action Images
LEE SMITH/Action Images

Sprema se veliki transfer Vatrenog ovog siječnja: Barišić u Villu je 'gotova stvar', poznata i odšteta

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.11.21. | 08:22

Steven Gerrard poznaje 'u dušu' hrvatskog reprezentativca i zbog toga ne dvoji da je ovo itekako pristojna odšteta za igrača njegovih kvaliteta.

Selili su ga po brojnim engleskim klubovima, najbliže je navodno ipak bio Romi, ali na kraju balade Borna Barišić je ljetos odlučio ostati član Rangersa. Nije to ništa čudno uzmemo li u obzir da je Barišić praktički odmah po dolasku na Ibrox postao standardni prvotimac i uzdanica kluba, a svakako mu je olakšalo odluku da ostane i to što je tadašnji trener škotskog velika, kultni Steven Gerrard, na njega gledao kao jednog od svojih 'ljubimaca'.

Odlaskom Smitha s klupe Ville, postalo je izgledno da će ga Gerrard zamijeniti. Dan – dva ranije novinari su ga pitali za Newcastle, što je Stevie G demantirao, ali o Villi nije bilo govora. Ipak, kad je poziv stigao, Gerrard ga nije mogao odbiti. I to zasad djeluje dobro, jer ne preskače stepenice, ide pravim putem, nastoji da njegove momčadi igraju prepoznatljivo i radi svega navedenog je netko tko je na pravom putu da ostvari veliku trenersku karijeru.

Skenirao je stanje u svlačionici, vidio pluseve i minuseve, a kad je sve stavio na papir, Gerrard nije puno razmišljao – treba mu Borna Barišić!

Otočki i hrvatski mediji navode kako je izgledno da Barišić već ovog siječnja ode kod Gerrarda u Aston Villu, a Rangers bi na ime odštete trebao uprihoditi oko osam milijuna funti.

U ovom trenutku na poziciji lijevog beka Gerrard ima Matta Targetta i 36-godišnjeg Ashleyja Younga. Oba igrača nisu na onoj razini koju Gerrard priželjkuje, a povrh svega nisu ni tip beka kakve legenda Redsa želi u svojoj postavi. Barišić je, ako se za to nađe prilike, u mogućnosti na jednom ogledu uputiti '100 kvalitetnih ubačaja', dok spomenuti dvojac na drugačiji način brani spomenuto mjesto. Ashley Young je svoje dao Villi, a ovog ljeta se vratio u klub nakon 10 godina potpisavši jednogodišnji ugovor nakon kojeg bi se mogao i oprostiti od nogometa.

Gerrard je na klupi novog kluba startao pobjedom. Watkins i kapetan Mings zabijali su u posljednjih 10-ak minuta susreta protiv Brightona čime su osigurali sjajan debi novog trenera. Villa je loše otvorila prvenstvo, na skromnom su 15. mjestu, ali još se puno toga stigne promijeniti. Novi trener, dva do tri nova igrača na zimu, malo sreće i tko zna, možda ih do kraja sezone vidimo u borbi za Europu. Možda u ovom trenutku zvuči tendenciozno, ali uzme li se u obzir imena poput Ingsa, Buendije, Baileyja, McGinna, Mingsa, Martineza onda takvo što zvuči sve realnije i sve ostvarivije. Još kad se spomenutom društvu na zimu priključi Barišić


Tagovi

Borna BarišićRangersAston Villa

Ostale Vijesti