Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Sprema se još jedan odlazak s Kvarnera? Turci javljaju da je Rijeka primila službenu ponudu za Roberta Murića

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.06.22. | 15:50

Ofenzivac Rijeke ove je sezone uz Josipa Drmića bio najbolji pojedinac Rijeke.

Josip Drmić će za manje od mjesec dana i službeno postati novi igrač Dinama, a sad se u turskim medijima pojavila vijest da bi ovog ljeta Robert Murić mogao karijeru nastaviti u Konyasporu.

Krilni napadač Rijeke ove je sezone upisao 12 pogodaka i 10 asistencija, a ugovorno je vezan za Rijeku još godinu dana. Stigao je prije tri i pol godine iz Brage kao slobodan igrač, a sad bi, nakon što je kao i mnogi drugi na Rujevici 'oživio' karijeru, mogao ostvariti unosan transfer.

Iako se cifre ne spominju, turski mediji javljaju kako je Konyaspor poslao službenu ponudu za desno krilo Rijeke. Budući da će uskoro ući u posljednju godinu ugovora, ovo ljeto je idealna prilika da u Rijeci na njemu nešto zarade, a iznos od odštete ne bi smio biti malen budući da ga TM vrednuje na 3.5 milijuna eura čime je 'najskuplji' eksponat riječke svlačionice.

Murić je (po)najbolja lijeva noga HNL-a, ima sjajan prekid te su njegove kvalitete mnogima zanimljive. Spominjali su se Dinamo i Osijek, ali upitno je jesu li oni spremni za Murića izdvojiti koliko i Turci.

Naravno, navode turskih medija treba uzeti s dozom opreza, ali sigurno je da će Murić ovog ljeta biti u izlogu te će mnogi na njega 'baciti oko'. Prije nešto manje od godinu dana umalo je završio u Al-Ainu, ali ispostavilo se za Miškovića, Tomića i ostatak društva da bolje da nije budući da je ove sezone dao veliki obol u rezultatima Rijeke, baš kao što mu je tržišna vrijednost još malo narasla. Tad je velikan iz UAE-a nudio 1.5 milijuna eura, dok bi danas odšteta za sedmicu Rijeke trebala biti još veća.



Tagovi

Robert MurićKonyasporSuper LigHNLPrva HNLHNK RijekaGermanijak transferinogometni transferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti