Reuters
Reuters

Sprema li se u polufinalu španjolsk(o-katalonsk)i obračun?

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 16.04.24. | 08:03

Večeras oko 23 sata, a možda i oko ponoći, saznat ćemo prva dva polufinalista Lige prvaka.

Barcelona i Atletico Madrid uzvratne susrete četvrtfinala dočekuju s prednosti iz prvog kruga. Samim time i figuriraju kao favoriti za plasman u polufinale natjecanja. No, iako im Germania daje prednost za prolazak dalje, suparnici su itekako živi, te nikoga ne bi pretjerano iznenadilo kada bismo u polufinalu gledali susret PSG - Borussia Dortmund.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Barcelona je na Parku prinčeva u jednoj sjajnoj utakmici, s dva preokreta, slavila s 3-2 i u Barcelonu stiže s rezultatskom i moralnom prednosti. Ova prilično mlada Barcelona nalazi se u odličnoj formi. Upisala je šest pobjeda u nizu (između ostalog PSG, Atletico Madrid i Napoli), a za poraz ne zna više od dva i pol mjeseca, odnosno u posljednjih 13 utakmica. Barca je još uvijek aktivna u borbi za naslov prvaka Španjolske, iako ima osam bodova manje od Real Madrida, a poseban fokus stavljen je na Ligu prvaka koji je inače poznat kao natjecanje u kojem dominira Barcelonin najveći rival. Prva utakmica mogla je otići na obje strane, ali na kraju je prevagnula na Barcinu.

PSG cijelu sezonu oscilira, unatoč uvjerljivom vodstvu u Ligue 1. Parižani jednostavno ne odaju dojam i gard momčadi koja bi mogla osvojiti naslov. No i dalje je to jedna izvanserijska družina koja u svojim redovima ima diskutabilno najboljeg igrača svijeta. Klyian Mbappe je podbacio u prvoj utakmici, mediji pišu o njegovom nezadovoljstvu u Parizu i odbrojavanju dana do prelaska u Real Madrid, no, Mbappe je i dalje Mbappe. Možda i najdominantniji igrač današnjice koji svakoj momčadi na svijetu može zabiti, ne gol, nego i hattrick.

Prema tome, danas možemo očekivati jednu otvorenu i napadačku utakmicu, u kojoj bi ponovno mogla proći igra oba daju tri plus.

Xavi Hernandez i dalje ne može računati na Gavija i Alejandra Baldea, no svi ostali trebali bi biti spremni. Španjolca svakako treba veseliti odlična forma Raphinhe kao i potentnost ostalih igrača u kadru. Luis Enrique, koji je Barci donio posljednji naslov prvaka Europe, ne može računati na Persnela Kimpebea, Layvina Kurzawu i Sergia Rica, a upitan je i Nordi Mukiele. Srećom po njega, u kadar se vraća Achraf Hakimi koji je ebio suspendiran u prošlom kolu. Osim Mbappea, obrana Katalonaca trebat će se čuvati Goncala Ramosa i svojeg bivšeg prvotimca Ousmanea Dembelea.

Mogući sastavi:

Barcelona: Ter Stegen - Kounde, Araujo, Cubarsi, Cancelo - Pedri, Gundogan, F de Jong - Yamal, Lewandowski, Raphinha

PSG: Donnarumma - Hakimi, Marquinhos, Beraldo, Hernandez - Zaire-Emery, Ruiz, Vitinha - Dembele, Ramos, Mbappe

Atletico Madrid u Dortmund pak nosi prednost od 2-1. Španjolci su na krilima odličnog prvog poluvremena stekli prednost dovoljnu za pobjedu, no šanse Dortmunđanima povećao je Sebastian Haller golom u 81. za konačnih 2-1 za Atletico. Diego Simeone je trener koji zna igrati na rezultat, što potvrđuje igranje dva finala u zadnjih 10 godina, kao i česta izbacivanja 'favoriziranijih' suparnika u Ligi prvaka. Dobru fomru Rojiblancosi dodatno su potvrdili 3-1 prvenstvenom pobjedom nad Gironom, konkurentom za treće mjesto.

Borussia Dortmund je prošli vikend upisala važnu 2-1 pobjedu protiv imenjaka iz Mönchengladbacha. Važnu, jer je Borussia D. ostala bodovno izjednačena s četvrtim Leipzigom, ali i važnu zbog dizanja samopouzdanja i pozitivne atmosfere pred domaći dvoboj sa španjolskim sastavom. Kakvu snagu domaće tribine daju Dortmunđanima ne trebamo niti spominjati. I ovdje nas očekuje jedan vrlo interesantan i izjednačen dvoboju, u kojem su vrlo lagano mogući i produžeci.

Edinu Terziću trebao bi se vratiti Jadon Sancho kojeg nije bilo za vikend protiv Gladbacha.Sigurno nema Ramyja Bensebainija, a ozljedu je pretrpio i Haller. Terzića svakako treba razveseliti povratak Donyella Malena i Juliana Brandta, vjerojatno obojice u udarnih 11. Simeone ne može računati na Memphisa Depaya, Thomsa Lemara i Marcoa Paula, ali je zato dobra vijest povratak Maria Hermosa.

Mogući sastavi:

Borussia Dortmund: Kobel - Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen - Sabitzer, Can, Brandt - Sancho, Fullkrug, Malen

Atletico Madrid: Oblak - Witsel, Gimenez, Azpilicueta - Molina, Llorente, Koke, De Paul, Lino - Griezmann, Morata



Tagovi

Liga prvakaAtletico MadridBorussia DortmundPSGBarcelona

Ostale Vijesti