Split dočekuje Vrgorac, Derbi svetog Nikole u Kutiji šibica

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 07.12.18. | 15:30

Pretposljednje jesensko kolo.

S današnje četiri utakmice održat će se pretposljednje jesensko kolo 1.HMNL. Dok će se danas održati utakmice u Dalmaciji i Osijeku, sutrašnja dva dvoboja igraju se u zagrebačkoj Kutiji šibica.

Prvoplasirano Novo Vrijeme Apfel će tako danas ugostiti splitski Universitas koji nakon 9. kola drži sedmo mjesto, ali sa samo dva boda manje od Vrgorca koji pak danas gostuje u Splitu, viceprvaku koji ove sezone igra ispod svojeg renomea i nalazi se u zoni ispadanja.

Crnica traži skok na drugo mjesto, a za to će trebati pobijediti Bord na domaćem terenu i nadati se kiksu Vrgorca u Splitu, dok će zanimljivo biti u Osijeku u kojem domaćin traži bijeg iz zone ispadanja protiv Squarea koji je u prošlom kolu nakon dugo vremena upisao pobjedu.

Sutra će se u Kutiji šibica odigrati dva dvoboja. Prvi je na rasporedu onaj između Uspinjače Gimke i Jesenja, nakon kojih će se u istoj dvorani odigrati Derbi svetog Nikole između, Futsal Dinama i Alumnusa.

Gradski derbi je dobio takvo ime jer ždrijeb ova dva kluba gotovo svake godine spaja u ovo doba, oko blagdana Svetog Nikole. Prvi puta u povijesti sastali su se 8. prosinca 2014. u finalu Županijskog kupa kada je Dinamo, tadašnji drugoligaš, nakon velikog preokreta svladao Alumnus, tadašnjeg prvaka države, s 4:3.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/TNU8xvSl_0Y" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Utakmica će biti i humanitarnog karaktera, igra se za Udrugu Palčići, a roditelji najmlađih navijača donaciju od najmanje  20 kuna mogu zamijeniti za bogati poklon svetog Nikole za svoje mališane. Na utakmici će biti predstavljen i službeni kalendar Futsal Dinama koji će svaki navijač dobiti na poklon uz minimalnu donaciju od 10 kuna.

1. HMNL, 10. kolo:

07.12. Novo Vrijeme Apfel – Universitas, 19:15
07.12. Split – Vrgorac, 19:30
07.12. Crnica – Brod 035, 20:00
07.12. Osijek Kelme – Square, 20:00
08.12. Uspinjača Gimka – Jesenje, 17:00
08.12. Futsal Dinamo – Alumnus, 19:15

(Foto: Futsal Dinamo)

 


Tagovi

Futsal DinamoFutsalAlumnusNovo Vrijeme ApfelAFC UniversitasMNK VrgoracBrod 035MNK SquareOsijek KelmeCrnica ŠibenikSplit TommyUspinjača-GimkaJesenje

Ostale Vijesti