REUTERS/Nick Potts
REUTERS/Nick Potts

Special One je prije dvije godine predvidio uspon Arsenala (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 17.01.23. | 12:25

Portugalac danas vodi Romu, ali je prije dvije godine bio na klupi Tottenhama

U Engleskoj se vodi zanimljiva utrka za naslov, nakon 18 odigranih utakmica vodeći je Arsenal s osam bodova prednosti ispred Cityja, dok treći Newcastle i četvrti United zaostaju devet bodova.

Malo koji stručnjak mogao je prognozirati ovakav uspon Arsenala, nakon sjajnog otvaranja sezone, mnogi su sumnjali da Topnici mogu držati tempo za Cityjem.

Ipak, jedan nogometni stručnjak prije 25 mjeseci, u prosincu 2020., godine prognozirao je uspon Arsenala, bio je to karizmatični trener Jose Mourinho

Portugalac je danas na klupi Rome s kojom je prošle sezone ostvario povijesni uspjeh osvojivši Konferencijsku ligu, ali je prije dvije godine bio na klupi Tottenhama. 

U gradskom derbiju s Arsenalom tog prosinca Mourinho je nadmašio 19 godina mlađeg trenera s 2:0 i gurnuo ga na rub otkaza i 15. mjesto na tablici domaćeg prvenstva. Arteta je tada bio na klupi godinu dana i unatoč osvajanju FA Cupa Topnici su završili osmi u prvoj polusezoni Artete na klupi, a zatim su sezoni 2021/22. završili sedmi.

Mourinhove riječi nakon te pobjede u prosincu danas zvuče proročanski: 

“Želim reći nekoliko lijepih riječi i čestitati Mikelu, bila je ovo jako teška utakmica za nas. Taktički su oni jako dobar tim, jako organiziran. Imaju nevjerojatan duh, zadali su nam dosta problema jer su dobar tim, a Arteta je dobar trener”, rekao je Jose i nastavio braniti svog kolegu.

“Mogu već zamisliti naslove sutra, bit će o tome kako se nalaze na lošoj poziciji na tablici, ali ja vjerujem da će Arsenal opet biti Arsenal s ovim igračima i Mikelom”.

Njegove riječi danas su proročke, a uprava Arsenala napravila je odličan potez kada su mu odlučili dati dovoljno vremena da sve posloži, danas Artetin stroj juri prema prvom naslovu u Premier ligi još od čudesne 2003/04. sezone i 'Nepobjedivih'. (G)



Tagovi

Jose MourinhoArsenalTottenhamMikel ArtetaPremier liga

Ostale Vijesti