Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Spartanci poručili: "Livaković neće braniti, ali Dinamo je veliki klub, samo ne želimo vrućinu"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 23.08.23. | 15:30

Plavi se spremaju za nastavak europskih avantura pod novim trenerom, a praškom klubu puno toga je pod upitnicima još od priprema

Kopenhagen je u Češkoj uspio svladati Spartu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a u prvom ogledu nije bilo pogodaka, dok ih je u uzvratu bilo čak šest, da bi onda s bijele točke Danci četiri puta bili precizni, dok su za Spartu promašivali Krejci i Sorensen. Sportski direktor Tomáš Rosický i kolege iz uprave kluba već su u Zagrebu od utorka navečer, javlja iDnes.cz, dok će igači u Zagreb danas predvečer.

“Kopenhagen je bio kao nokaut. To boli i teško se nositi s tim. Vjerujem da će u Zagrebu biti bolje,” nada se nogometaš Spartana Jan Kuchta uoči utakmice sa zagrebačkim Dinamom.

"U utorak smo analizirali utakmicu s Dinamom koju smo igrali u pripremama i premda će biti određenih promjena u sastavima, mislim da bi mogao biti vrlo sličan i izjednačen susret, a nama bi pred uzvrat u Pragu odgovarao bilo kakav pozitivan rezultat", zaključio je 26-godišnji centarfor Sparte.

Protivnici hrvatskog prvaka neće trenirati u Zagrebu, tek će prošetati stadionom.

“Nije ni važno što tamo nemamo trening. Više me zanima vrijeme. Nadam se da ću vidjeti oblake. Ne treba mi ova vrućina," rekao je lijevi bočni Jaroslav Zelený.

“Prvi dani nakon ispadanja bili su nam jako teški, bio sam užasno razočaran. Bili smo jako blizu, na korak do prolaska dalje. Primili smo jeftine golove koje jednostavno ne možemo primiti. Nisu pali iz nesavladivih situacija. Nije bilo loše prema naprijed, ali moramo biti bolji u obrani," dodao je Zelený.

Trener Priske je u ponedjeljak igračima dao slobodan dan, a u utorak i srijedu planirao je kompletne treninge u Pragu fokusirane uglavnom na taktičku stranu. No, klub više nije mogao odgoditi dogovoreni let za srijedu, pa je prvi dio putovanja prema prvotnom planu otputovao dan ranije. Igrači i drugi dio momčadi će stići malim zrakoplovom naknadno.

Novi trener vjerojatno neće ništa bitno promijeniti u tri dana, misli Zelený, ali napominje da ne očekuje slab Dinamo, dok njegov kolega dodaje:

“Definitivno ne mislim da će lošiji igrači igrati protiv nas. Dinamo je veliki klub i oni koji zaigraju željet će pokazati da im je tamo mjesto. Bit će nam jednako teško kao da je Livakovič ostao tamo”, razmišlja Kuchta, baš kao i ostatak tamošnje javnosti koja je uvjerena kako Dominik Livaković neće nastupiti protiv praškog kluba.

Snagu, stil igre i kvalitetu Dinamovih pojedinaca Sparta je upoznala u srpnju. Pripremni dvoboj u Austriji završio je remijem 1:1. Sparta je vodila nakon dvije minute zahvaljujući Jakubu Pešeku, Dinamo je izjednačio nakon četvrt sata s bijele točke i tu je stalo s mijenjanjem rezultata. Iako nisu briljirali protiv Plavih u pripremama, ne strahuju.

“AEK Atena, Kopenhagen ili Dinamo, sasvim je svejedno. Kad bih mogao izabrati nama najslabijeg protivnika pod navodnicima, ne bih znao. Sve momčadi imaju veliku kvalitetu”, istaknuo je Zelený.



Tagovi

Sparta PragDinamo ZagrebGNK Dinamo

Ostale Vijesti