REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo

Španjolska dobiva pojačanje za Hrvatsku, naturalizirali su mladog reprezentativca Nizozemske

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 23.02.24. | 18:45

Jako zanimljiva vijest iz reprezentativnog nogometa

Stigla je službena potvrda novog reprezentativnog transfera. Naime, dosadašnji mladi reprezentativac Nizozemske - Dean Huijsen - dobio je španjolsko sportsko državljanstvo i uskoro će se naći na popisu izbornika U21 reprezentacije Santija Denije za utakmice protiv Belgije i Slovačke u ožujku!

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Huijsen je rođen 2005. godine i pod ugovorom je s Juventusom do ljeta 2028. godine, ali je od početka siječnja na posudbi u Romi do kraja sezone. U momčadi iz talijanskog glavnog grada. Huijsen je prava senzacija u zadnjih nekoliko tjedana. Naime, u posljednja je tri kola zabio čak dva pogotka za Vučicu, bilo je to u pobjedama protiv Cagliarija i Frosinonea.

Ako ovako nastavi do kraja sezone, nije nemoguće da se u lipnju nađe barem na širem popisu izbornika seniorske reprezentacije Španjolske Luisa de la Fuentea za nastup na Euru. Podsjetimo, Španjolci će Europsko prvenstvo otvoriti protiv Hrvatske 15. lipnja u Berlinu, a u grupi se još nalaze Albanija i Italija.

Inače, Huijsen je u Nizozemskoj, ali se sa obitelji preselio u španjolsku Marbellu kada je imao pet godina. Tamo je odrastao, prošao mlađe kategorije Malage i skrenuo pažnju skauta velikih klubova. Htjeli su ga mnogi europski velikani, među kojima i Real Madrid, ali ga je sa 16 godina ugrabio Juventus. Nakon staža u omladinskom pogonu Bianconera, prošlo ljeto priključen je prvoj momčadi, upisao i debi za Staru damu, a potom je uslijedila i spomenuta igračka eksplozija na posudbi u Romi.

Iako je Huijsen prošao sve reprezentativne uzraste Nizozemske i čak igrao na U17 Euru, Španjolci su ga očito cijelo vrijeme imali zapisanog u svojim bilježnicama. Na kraju, očito su bili dovoljno uporni i uspjeli su uvjeriti Huijsena koji je promijenio sportsko državljanstvo. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

španjolska nogometna reprezentacijanizozemska nogometna reprezentacijaDean Huijsen

Ostale Vijesti