REUTERS/Ciro De Luca
REUTERS/Ciro De Luca

Spaletti je mr 100%: Napoli rutinirano pobijedio Cagliari i preuzeo vrh tablice (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 26.09.21. | 22:40

Opet je dominirao Nigerijac Osimhen...

Nakon emocijama nabijenog derbija između Lazija i Rome, gdje je Sarri nadmudrio Mourinha i slavio rezultatom 3:2 na opće oduševljenje navijača Lazija, ostalo nam je još ispratiti zbivanja s okršaja Napolija i Caglarija, sve u sklopu šestog kola Serie A. Domaćin je na svom San Paolu danas slavio rezultatom 2:0 i tako preuzeo vrh prvenstvene tablice sa savršenim omjerom. Šest utakmica, šest pobjeda i nula poraza uz samo dva primljena pogotka.

Spalettijeva formula je jednostavna. Bivši dinamov Rrahmani i Koulibaly drže stoperske pozicije, Ospina je na golu već dokazano ime, a prava napast u napadu je Lorenzo Inisgne koji s lijeve strane konstantno hrani loptama raspoloženog Nigerijca Osimhena koji je u poršlom kolu uništavao Sampdoriju u gostima.

Uostalom iz jedne takve prilike je pao i prvi pogodak na utakmici. Ovog puta je sve zakuhao Poljak Zielinski po desnoj strani, Osimhen je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme i posve očekivano i zasluženo odveo svoju ekipu u prednost. Gol pronađite OVDJE.

Utakmica je u prvom dijelu bila skoro pa u potpunosti na strani ekipe u svijetloplavim dresovima. Cagliari nije niti jednom zapucao po golu dok je Napoli pretvorio dvije šanse u jedan pogodak. Kako se pokazalo – sasvim dovoljno.

Utakmica se nastavila u sličnom tempu i u drugom dijelu. Uostalom, jedan gol prednosti je lako anulirati, potrebna je samo jedna pogreška.

Na kraju je pobjedu Napoliju donio Godin nesmotrenim startom nad sveprisutnim Osimhenom. Odgovornost pucanja jedanaesterca je pala na iskusnog Insginea koji je probio mrežu i ostavio Cragna na mjestu. Jedanaesterac koji je sigurno realizirao Talijan pronađite OVDJE.

Nakon drugog gola, dileme više nije bilo. Sterilni Cagliari je eventualno mogao zabiti gol “slučajno” jer je Napoli ostao koncentriran u obrambenim zadaćama što je u ovakvim situacijam čisto dovoljno za mirno privođenje utakmice kraju

SERIE A 6. KOLO:

Subota

Genoa – Verona 3:3

Inter – Atalanta 2:2

Spezia – Milan 1:2

Nedjelja

Juventus – Sampdoria 3:2

Empoli – Bologna 4:2

Sassuolo – Salernitana 1:0

Udinese – Fiorentina 0:1

Lazio – Roma 3:2

Napoli – Cagliari (20:45)

Ponedjeljak

Venezia – Torino (20:45)



Tagovi

NapoliCagliariSerie A

Ostale Vijesti