Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Sopić: „Svakoga možemo pobijediti, ne igramo protiv Real Madrida“, Perković: "Navukli su nas na svoj mlin"

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 08.04.23. | 18:03

Fenjeraš iz Turopolja je s 2:0 svladao Osijek koji je nekim čudom i dalje treća momčad HNL-a.

Gorica nastavlja sanjati! Izabranici Željka Sopića svladali su favorizirani Osijek rezultatom 2:0, a prvo ime utakmice je igrač koji je član – Osijeka! Riječ je, naravno, o Kristijanu Fućaku koji je danas s dva pogotka presudio 'svojem' klubu. Reklo bi se da je Fućak 'ugrizao ruku koja ga hrani', ali on je profesionalac te je sve napravio onako kako se od njega i očekuje. Ako je Osijek već morao izgubiti, dobro po njih je da je najbolji na terenu bio njihov igrač koji je danas nosio 'krivi' dres. Goričani su se, s druge strane, približili Šibeniku na samo četiri boda, no Šibenčani tek trebaju odigrati utakmicu ovog kola na gostovanju kod Rijeke.

„Teška utakmica, samim time što smo prije devet kola protiv Osijeka odigrali najlošiju utakmicu otkad sam trener Gorice, danas smo to protiv istog rivala pokušali anulirati i u tome smo uspjeli u većem dijelu utakmice. U situaciji u kakvoj smo, bitno je bilo uzeti samo tri boda. Još uvijek smo zadnji, ali znamo gdje želimo doći i nema tu puno pameti”, izjavio je Željko Sopić.

U pripremi susreta Sopić se susreo s brojnim problemima, a oni nisu prestali ni kada je sudac Patrik Kolarić označio početak utakmice.

„Koliko smo mi bili u grču, toliko je bio i Osijek jer se bori za Europu i znao sam da bi jedan gol mogao odlučiti, pogotovo po jakom vjetru, koji je u drugom poluvremenu stalno pojačavao. Treba priznati da smo u prvom imali i sreće, kada smo dva udarca izblokirali na liniji, ali sreća prati hrabre. Imali smo puno unutarnjih problema, kapetana smo morali u startu mijenjati, Joey Suk je ozlijeđen i nije cijeli tjedan trenirao, gospodin s Grobnika koji je riješio utakmicu također do četvrtka nije trenirao. Dečki znaju da je na kocki opstojnost ovog kluba i bacali su se na glavu do zadnje sekunde i na kraju nas je malo i pomazila sreća”, realno je trener Gorice prokomentirao tijek susreta.

Slijedi utakmica sezone, gostovanje kod Šibenika i direktan obračun za pretposljednje mjesto.

„Proslavit ćemo Uskrs, treninzima se vraćamo u ponedjeljak popodne. U zadnjih šest utakmica smo izgubili samo jednu, nitko nas nije nadigrao, a mnogi su mi se smijali kada sam rekao da na svom terenu možemo pobijediti cijelu veliku četvorku. Pripremit ćemo se za utakmicu u petak protiv Šibenika, svakoga se može pobijediti, pa ne igramo protiv Real Madrida”, zaključio je Sopić.

Poslije utakmice kratak sud iste dao je Borimir Perković, teren Bijelo-plavih.

„Podbacili smo. Jednostavno nismo bili dobri, iako bih rekao da smo čak dobro ušli u utakmicu prvih 10-ak minuta, ali nedostajao nam je taj 'klik', odnosno treći ili četvrti dodir. Nikako nismo uspjeli vezati četiri-pet dodavanja, osjećao sam da nam to nedostaje. Nažalost, u drugom poluvremenu slične situacije, nismo mogli doći do nekog kontinuiranog napada ili da kroz neku ideju nešto konkretnije napravimo.“

Trener Osijeka nema razloga za zadovoljstvo.

„Rekao bih da smo čak malo navučeni na njihov mlin. Ono što su htjeli su i dobili, umrtvili su igru, nadali se, tražili neku situaciju i nažalost po nas smo dobili smo ta dva gola. Mora se priznati, zaslužena pobjeda Gorice.“



Tagovi

OsijekHNK GoricaHNLHrvatska nogometna ligaBorimir PerkovićŽeljko Sopić

Ostale Vijesti