Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Sopić: „Pokazali smo da možemo protiv Dinama. Zlomislić? U životu nisam promijenio svoje mišljenje”

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 13.05.24. | 17:44

Prva utakmica finala igra se u srijedu, 15. svibnja u 19 sati na Maksimiru

Rijeka se junački držala u prvenstvu, ali u samoj završnici je posustala i borba za naslov riješena je u korist Dinama. No, tu ipak nije kraj njihovim bitkama za trofeje jer nam slijedi dvomeč finala Hrvatskog nogometnog kupa, koje se ponovno od ove sezone igra na dvije utakmice. Prva utakmica finala igra se u srijedu u 19 sati na Maksimiru dok je uzvrat tjedan dana kasnije na Rujevici.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Uoči maksimirskog dvoboja, utakmicu je danas na konferenciji za medije najavio Željko Sopić.

"Očekuju nas dvije zahtjevne utakmice protiv Dinama. Oni su dobrom nizu, mi u lošem, ali trebamo skupiti glave, dobro se prezentirati u Kupu i pokušati donijeti na Rujevicu taj trofej. Mislim da poraz u Varaždinu neće ostaviti prevelikog traga, a budući da se igra na dvije utakmice i da gol u gostima vrijedi duplo istrčat ćemo na Maksimir s ciljem da postignemo pogodak. Ako želimo imati šanse u uzvratu mislim da je pogodak u gostima neophodan", rekao je Željko Sopić.

Iako je prvenstvo izmaknulo u završnici sezone, Kup ostaje kao važan cilj trenera Sopića i njegove momčadi.

"Dat ćemo sve od sebe da sezonu zaključimo s trofejom. Ne treba bježati od tri poraza i treba biti realan, ali mislim da smo i na Rujevici i u Maksimiru, u utakmici koju smo izgubili 1-0, pokazali da možemo igrati protiv Dinama. Na Rujevici smo im se dobro suprotstavili, bili bolji takmac, ali pamti se samo rezultat. Maksimalno sam pozitivan, mislim da dečkima ni najmanje nije palo samopouzdanje i na Maksimir idemo spremni."

Na golu Rijeke u finalima Kupa stajat će Martin Zlomoslić što trener Sopić najavio još nakon pobjede protiv Lokomotive u finalu Kupa.

"U životu nisam promijenio svoje mišljenje. Martin je branio u svim fazama do finala, odlučili smo se ići tim smjerom i to će biti tako."

Martin Zlomislić optimističan je po pitanju finala.

"Finale se igra na dvije utakmice, ali naravno da se nadamo osvajanju. Očekujemo tešku utakmicu, ali spremni smo", rekao je vratar Rijeke koji se osvrnuo i na aktualni trenutak koji prolazi njegova momčad.

"Stanje u svlačionici je dobro, imamo dovoljno iskusnih igrača koji će pomoći mladima da se što bolje pripreme za ovu utakmicu", dodao je Zlomislić.



Tagovi

Hrvatski nogometni kupŽeljko SopićHNK RijekaRijekaDinamo ZagrebGNK Dinamo

Ostale Vijesti