REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

Son srušio Watford, United bez Ronalda slavio nad Vukovima (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 29.08.21. | 19:20

Po prvi put u povijesti lige, Tottenham je na vrhu, a Arsenal istovremeno na dnu tablice

Danas su na rasporedu bile tri utakmice 3. kola engleske Premier lige. U 15 su sati krenule dvije utakmice, Burnley je ugostio sastav Leedsa, dok je Tottenham kod kuće dočekao Watford. Domaći Wolverhampton i Manchester United, u kojem još u kadru nema Cristiana Ronalda, susreli su se u 16:30.

Nogometaši Burnleyja na svojem su Turf Moor dočekali ekipu Marcela Bielse. Nijedni do ove utakmice još nisu imali ligašku pobjedu, a tako je ostalo i nakon 90 minuta današnjeg ogleda. Susret je, naime, završio rezultatom 1:1.

Domaćine je u vodstvo doveo Chris Wood u 61. minuti nakon kornera i gužve u kaznenom prostoru Leedsa. James Tarkowski prvo je pogodio gredu, lopta se odbila do Matta Lowtona, ovaj puca, a Novozelanđanin Wood mijenja njenu putanju pred Illanom Meslierom i vara protivničkog vratara. Njegov je pogodak, zanimljivo, ukupno 30.000 u Premier ligi.

Jubilarni pogodak Wooda pogledajte OVDJE.

Leeds je krenuo u napad i pokušao se vratiti, a nagrada je stigla u 86. minuti. Nakon još jedne gužve u šesnaestercu, ovog puta s druge strane, Raphninha je uputio udarac i lopta se odbila od noge Patricka Bamforda, koji poravnava rezultat i u konačnici ekipi donosi bod.

Pogodak Bamforda pogledajte OVDJE.

Spursi su u Londonu protiv novog prvoligaša Watforda tražili nastavak uspješnog niza i treću ligašku pobjedu zaredom. Slavili su s minimalnih 1:0, a pogodan presudan za novi trobod postigao je Heung-Min Son u 42. minuti.

Korejac je izveo slobodan udarac, niskim ubacivanjem želio je pred vratarom Danielom Bachmannom pronaći nekog od suigrača, ali pokušaj se pretvorio u udarac, vratar Watforda nije stigao reagirati i lopta je ušla u mrežu.

Pogodak Sona, koji je time Spurse doveo do prvog mjesta tablice, pogledajte OVDJE.

Inače, po prvi u povijest lige dogodilo se to da je Tottenham na vrhu, a Arsenal istovremeno na dnu ligaške ljestvice.

U redovima Uniteda, koji je gostovao kod Wolverhamptona, u zapisniku još nema Cristiana Ronalda, ali to Crvene vragove nije spriječilo da kod Vukova uzmu sva tri boda. Dugo su se momčadi nadmetale, domaćini su bili nešto dominantniji, ali do minimalne pobjede je na kraju stigao - Manchester.

Raphael Varane u 80. šalje loptu Masonu Greenwodu na desnu stranu protivničke polovice, mladi Englez ulazi u kazneni prostor, vara protivničkog braniča i loptu posprema iza leđa vratara domaćih.

Pogodak Greenwooda pogledajte OVDJE.


PREMIER LIGA, 3. KOLO:


Subota

Man City – Arsenal 5:0 (Gundogan 7', Torres 12', 85', G. Jesus 43', Rodri 53')

Aston Villa – Brentford 1:1 (Buendia 13' / Toney 7')

Brighton – Everton 0:2 (Gray 41', Calvert-Lewin 57')

Newcastle – Southampton 2:1 (Wilson 55', Sain-Maximin 90'+1' / Elyounoussi 74')

Norwich – Leicester 1:2 (Pukki 44' / Vardy 8', Albrighton 77')

West Ham – Crystal Palace 2:2 (Fornals 39', Antonio 68' / Gallagher 58', 70')

Liverpool – Chelsea 1:1 (Salah 45+4 (P) / Havertz 22')


Nedjelja

Burnley – Leeds 1:1 (Wood 61' / Bamford 86')

Tottenham – Watford 1:0 (Son 42')

Wolves – Man Utd 0:1 (Greenwood 80')



Tagovi

Premier ligaTottenhamBurnleyLeeds UnitedWatfordWolverhamptonManchester United

Ostale Vijesti