Solskjaeru odobrili 150 milijuna eura za dvije zvijezde Bundeslige

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 27.10.19. | 10:12

Manchester United će ove zime trošiti u Njemačkoj.

Ed Woodward sprema se za buran siječanj i odobrio je svom menadžeru Oleu Gunnaru Solskjaeru budžet od 150.000.000 eura za zimska pojačanja. Ovaj će ih, tvrdi Mirror, sve potrošiti u Bundesligi, a na koncu siječnja planira pojačati svoju momčad s dvije tamošnje zvijezde – Thomasom Mullerom iz Bayerna i Leverkusenovim Kaijem Havertzom.

Skautska služba Crvenih vragova već godinu dana intenzivno prati mladu njemačku senzaciju, a Thomas Muller na radaru im je duže vrijeme.

Izvršni dopredsjednik kluba dao je zeleno svjetlo za značajnije trošenje ove zime i Manchester United neće žaliti ni eura kako bi svoju momčad pojačao s ova dva imena.

Golovi su označeni kao jedan od problema sadašnje momčadi pa bi Muller, ali i Havertz, koji je lani iz vezne linije zabio 20 golova, trebali biti velika pomoć po tom pitanju. Havertza prate i najbolji njemački klubovi, Bayern i Borussija, ali izgleda kako mlada zvijezda nema namjeru u Njemačkoj igrati za bilo kog drugog izuzev Apotekara, ali ne bi bio prvi koji je to izjavio pa porekao i završio u Bayernu.

„Sretan sam u Leverkusenu, ali vidjet ćemo kako će se situacija razvijati,“ rekao je Havertz.

Leverkusen planira izvući do 100.000.000 eura za Havertza, a United će, čini se, morati toliko ponuditi samo kako bi započeo pregovore.

Muller kod Kovača nema status na koji je navikao kod prijašnjih trenera Bayerna i razmišlja o odlasku, njegovo ime je i na popisu Interovih želja, pa je za očekivati kako će se u siječnju za njega potući ova dva giganta svjetskog nogometa.

Cijena još nije poznata, ali kako je riječ o iskusnijem igraču, Bavarci ne bi trebali tražiti više od 40 – 50.000.000 eura.

Obojica bi bili od velike pomoći ovom Unitedu već u siječnju, ali Havertz je prioritet jer druga želja James Maddison iz Leicestera, izgleda, nema namjeru napustit stadion King Power ove zime.

Uspije li United dovesti sve siječanjske želje, u drugoj polovici sezone mogao bi imati momčad u sastavu De Gea – Wan Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw – McTominay, Pogba – Muller, Havertz, Rashford – Mandžukić.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Ole Gunnar SolskjaerManchester UnitedKai HavertzThomas MüllerBundesligaZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti