Solskjaeru 200 milijuna funti uz jedan uvjet: Riješava se kompletne obrane i skupog napadača

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.04.19. | 15:05

Novi vjetrovi su zapuhali u Manchesteru.

Nogometaši Manchester Uniteda očekivano su poraženi od Barcelone u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Blaugrana je na Old Traffordu slavila s minimalnih 1-0, ali način na koji je domaćin poražen puno je bolniji od vrlo vjerojatnog ispadanja (iako ne treba potpuno potcijeniti United). Crveni vragovi su jedva spajali nekoliko uzastopnih paseva, a što se utakmica više bližila kraju, momci Ernestea Valverdea potpuno su skrili loptu protivnicima. Pogba i društvo izgledali su potpuno izgubljeni.

Jasno je to bilo i treneru Ole Gunnaru Solskjaeru koji će po završetku sezone odraditi nužnu čistku u svlačionici. Prvenstveno kako bi osvježio kadar, odstranio one koji se ne zalažu dovoljno i ne uklapaju u njegovu viziju igre te, u konačnici, kako bi rasteretio klupski novčanik u moga se baciti na dovođenje novih pojačanja.

„Mi nemamo nikakvih iluzija, morat ćemo marljivo raditi i morat ćemo donijeti neke teške odluke Mike Phelan (pomoćnik) i ja“, izjavio je Solskjaer. Američki ESPN piše da je stvar poprilično jasna. Norvežanin će se riješiti šestorice nogometaša ovog ljeta, počevši od Antonija Valencije koji je već najavio da neće produživati ugovor nakon 10 godina provedenih na Old Traffordu.

Solskjaer je sarkastično prokomentirao i status Andera Herrere rekavši da „ni on sam ne zna zašto je ozlijeđen, možda zbog previše razmišljanja o budućnosti“, a to je dovoljan znak Basku da može pakirati kofer. On će gotovo sigurno završiti u redovima Paris Saint-Germaina.

Sljedeći na listi je Juan Mata kojemu je ponuđen jednogodišnji ugovor, ali Španjolac traži minimalno dvogodišnju garanciju ostanka u Manchesteru. Klub neće raditi takav ustupak i neće imati ništa protiv ukoliko bivši igrač Valencije odluči dignuti sidro. Nije to sve.

Najznačajnija stvar vezana uz United će biti gotovo siguran odlazak Alexisa Sancheza. Napadač je potpuno van forme ove sezone, pao je u nemilost Solskjaera, a ove sezone upisao je tek jedan prvenstveni gol, čemu je pridodao još samo gol u FA kupu. Novi trener će ga beskompromisno poslati u novu sredinu jer ovako ne čini nikome dobro – ni sebi, ni klubu.

Ipak, najveća čista bit će u posljednjoj liniji gdje će osim Valencije stvari pakirati još trojica nogometaša. Riječ je o Matteu Darmianu, Marcosu Roju i Ericu Baillyu.

Kako piše ESPN, kada se ovo sve napravi, United će omogućiti Solskjaeru čak 200 milijuna funti za trošenje na nova pojačanja, a koga bi sve mogao kupiti preostaje nam vidjeti. Spekulacija je mnogo, ali zasad bez konkretnih dokaza ili potvrde od iti jedne strane. Poznato je samo da će mu biti potrebni po jedan stoper, bočni igrač, veznjak i napadač.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Ole Gunnar SolskjaerAntonio ValenciaJuan MataAlexis SanchezAnder HerreraMatteo DarmianMarcos RojoEric Bailly

Ostale Vijesti