REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

Solskjaer otkrio nevjerojatni propust Uniteda: "Nisu htjeli kupiti Haalanda za samo četiri milijuna funti"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.05.23. | 09:39

Bivši trener kluba s Old Trafforda ne može shvatiti kako cu Crveni vragovi propustili takvu priliku

Očigledno kako Ole Gunnar Solskjaer nije sasvim prebolio otkaz koji mu je Man. United udijelio u studenom 2021. Ili se, možda, norveški trener probudio i „odabrao nasilje“, pa je s javnošću podijelio, za klub s Old Trafforda – teško probavljivu informaciju.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, Solskjaer je stigao u Manchester na jedno događanje na kojemu je sat vremena komentirao stvari vezane za svoj bivši klub. Pa je tako otkrio i kako su Crveni vragovi napravili jednu od većih pogrešaka u posljednjih desetak godina, iako je konkurencija u toj kategoriji poprilično žestoka.

„Dok sam bio trener Moldea imao sam tog jednog talentiranog napadača (Erlinga Haalanda nap.a.) kojeg je United trebao dovesti u svoje redove. Nazvao sam u klub šest mjeseci prije nego će mi biti ponuđeno mjesto glavnog trenera i ponudio im tog igrača za četiri milijuna funti. Trebali smo ga dovesti, ali nisu me poslušali“, rekao je Solskjaer.

Haaland je nakon toga otišao prema Salzburgu, kasnije prema Dortmund i Manchesteru, ali Cityju i sve ostalo je povijest.

Inače, Haaland je za vrijeme svoje gaže u Moldeu zabio 20 golova u 50 utakmica, a sve to pod ravnanjem glavnog trenera Solskjaera.

A danas se čini kako nema tog golgeterskog rekorda kojeg norveški napadač ne može srušiti.

Što li je točno odbilo United od jeftine kupnje prije pet godina, vjerojatno nikada nećemo doznati. Ali iz današnje perspektive ovo djeluje kao propisna blamaža. Haaland je izrastao u ponajboljeg napadača ili bolje rečeno igrača svijeta, dok United muku muči s napadačkom produkcijom. Mrski rivali iz Cityja, pak, nemaju tih problema… (pz)



Tagovi

Premier ligaManchester UnitedOle Gunnar SolskjaerErling Haaland

Ostale Vijesti