TIJEK UTAKMICE: Manchester United - PSG 0:2

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 12.02.19. | 22:58

Zaslužena pobjeda Parižana.

MANCHESTER UNITED - PSG 0:2

90+3' KRAJ UTAKMICE. Zaslužena pobjeda gostiju.

89' Potpuni raspad Uniteda. Crveni karton zaradio je Paul Pogba.

84' Norvežanin mijenja i trećeg napadača - Romelu Lukaku ulazi umjesto Marcusa Rashforda.

81' Izlazi Di Maria, mijenja ga Dagba.

76' Young je u dva navrata uputio odličan ubačaj s desne strane, ali obrana gostiju izbacuje van kaznenog prostora. Navijači domaćih prepoznali su da se njihovi puleni dižu te su ih podržali pjesmom.

75' Nakon manjeg zatišja, Leandro Paredes ušao je u igru umjesto Marca Verattija.

63' De Gea drži United na životu. Mbappe je sam išao na Španjolca, pokušao ga je lobati, ali De Gea refleksnom obranom skida njegov pokušaj.

60' POGODAK! Parižani imaju velikih 2-0 na Old Traffordu. Gosti su iskontrirali United, ponovno je Di Maria bio asistent, pružio je sjajnu loptu u prostor za Kyliana Mbappea, a ovaj zabija za 2-0. Crveni vragovi na koljenima.

56' Nova sjajna prilika! Dani Alves mogao je u potpunosti izbezumiti svoje navijače. Pucao je s vrha šesnaesterca, njegov udarac otišao je pored vrata, a iz novog kornera nije se izrodilo ništa vrijedno spomena.

53' GOL! PSG je šokirao domaćine. Iz kornera je ubacio Di Maria, lopta je sve preletjela, a na drugoj stativi sam kao duh bio je Presnel Kimpembe koji zakucava loptu pod gredu za 1-0 gostiju.

52' Prva prilika drugog dijela! Ponovno je glavni lik Mbappe. Njegov udarac glavom, De Gea šalje u korner.

50' Lindelof je zaradio šesti žuti karton na utakmici.

49' Rashford je centrirao s desne strane, ali lopta odlazi u aut.

46' Počinje drugo poluvrijeme. Solskjaeru se ozlijedio i Anthony Martial te će u igru ući Juan Mata.

45+4' KRAJ PRVOG POLUVREMENA.

45+3' Ipak, prije kraja prvog dijela, Alexis Sanchez će ući u igru umjesto ozlijeđenog Jessea Lingarda.

45+2' Dani Alves uputio je slobodan udarac koji je otišao iznad grede. To je ujedno i posljednja stvar prije sučevog zvižduka koji označava kraj prvog poluvremena.

44' Di Maria je dobro uposlio Bernata koji je nakon dugog vaganja izborio udarac iz kuta. United čisti ispred svog gola.

42' Argentinac se vratio u igru, a na njegovoj polovici loptu je izgubio nesigurni Kimpembe. Manchester United dobio je korner iz kojega se nije izrodilo ništa.

39' Young se kocka sa crvenim kartonom. Grubo je odgurnuo Di Mariju koji je završio van terena, igrači su se 'zakačili' na terenu, a talijanski sudac polako smiruje strasti.

37' Nevjerojatan promašaj Di Marije. Ispala je obrana domaćih, Argentinac je praktički prošao De Geu, ali se spetljao te je njegov slab udarac uspio stići u naručje Španjolca. S velikom zadrškom, u konačnici, sudac Daniele Orsato dosudio je ofsajd.

34' Bernat je zaradio peti žuti karton na utakmici, treći PSG-ov. Prije njega su požutjeli Draxler i Kimpembe, dok je kod domaćih javnu opomenio zaradio Pogba te Young.

32' Potencijalno opasnu priliku Uniteda zaustavili su Kehrer i Dani Alves, othrvavši se sa Shawom, a sudac nije procijenio da je bilo riječi o prekršaju.

28' Kakva prilika! Veratti i Draxler su u dva poteza izbacili cijelu momdomaću momčad, Kylian Mbappe je izbio sam pred Davida De Geu, ali lopta je išla previše u stranu te je španjolski golman uspio zatvoriti kut mladom Francuzu čiji pokušaj je otišao pored vrata. Najbolja prilika na utakmici.

21' Obje momčadi izrazito su suzdržane. Domaćin ima nešto više loptu u svom posjedu (55%), ali zasad bez većih prilika. Ovdje bi moglo proći 'manje golova'.

15' Prva prilika za Crvene vragove. Pogba je probio lijevu stranu obrane, odnosno, lako je prešao Presnela Kimpembea, nakon čega je uputio prizeman ubučaja, ali uz malu nesmotrenost, Buffon kupi njegov pokušaj.

8' Prvi udarac na utakmici uputili su igrači PSG-a. Upravo je Di Maria primio loptu na lijevoj strani vrha šesnaesterca, uputio je udarac koji odlazi pored vratnice.

4' Nakon uvodne minute šutnje za preminulog Emiliana Salu, kada je počela utakmica bivši igrač Uniteda, Angel Di Maria zaradio je zvižduke po primitku lopte zbog odlaska iz Manchestera u ne baš sjajnim odnosima.

1' Utakmica je počela.

****

Po prvi puta u svojoj povijesti u Ligi prvaka sastat će se nogometaši Manchester Uniteda i Paris Saint-Germaina. Prvi čin u dvoboju osmine finala odigrat će se na Old Traffordu, a oba trenera na travnjak će izvesti očekivane postave, koje su i službeno predstavljene sat vremena uoči poečtka utakmice (21 sat).

Trener gostiju, Thomas Tuchel, imao je težak zadatak pri sastavljanju početne jedanaestorke. Ozlijeđeni su mu udarni napadači, Neymar i Edinson Cavani, a nema ni desnog bočnog igrača Thomasa Meuniera. Uz to, već odavno je na tribinama Adrien Rabiot koji više neće igrati za parišku momčad.

S druge strane, Crveni vragovi su u odličnom nizu bez pobjede već 11 utakmica, a novi trener koji ih je preporodio Ole Gunnar Solskjaer, na teren je odlučio poslati očekivani sastav. Lukaku, Sanchez i Mata su ponovno na klupi, a od prve minute u veznom redu igra Ander Herrera.

MANCHESTER UNITED:

De Gea – Shaw, Lindelof, Bailly, Young – Pogba, Matić, Herrera – Martial, Rashford, Lingard

PSG:

Buffon – Bernat, Kimpembe, Silva, Kehrer – Di Maria, Marquinhos, Veratti, Alves – Draxler – Mbappe

(Foto: Reuters/UEFA)


Tagovi

Juan MataRomelu LukakuAlexis SanchezOle Gunnar SolskjaerThomas Tuchel

Ostale Vijesti