PIROSCHKA VAN DE WOUW/Action Images
PIROSCHKA VAN DE WOUW/Action Images

Šok za Dortmund i Norvešku: Haaland bi mogao propustiti ključni dio sezone

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 25.10.21. | 17:13

Nema ga u kvalifikacijama za SP ni u derbiju protiv Bayerna, tvrdi Bild.

Unatoč igri bez Erlinga Haalanda, jednog od najefikasnijih strijelaca svijeta, Borussia Dortmund je bez većih problema svladala Arminiju Bieleled u 9. kolu njemačke Bundeslige s 3:1 i nastavila lov za Bayernom koji im bježi samo jedan bod.

No, nada da bi Borussia nakon 10 godina mogla vratiti 'tanjur' u Dortmund mogla bi brzo iskopniti ako se istinitima pokažu navodi njemačkog Bilda koji tvrdi da će najbolji strijelac Žuto-crnih izbivati s travnjaka do početka 2022. godine.

Haaland se ozlijedio na prvenstvenoj utakmici protiv Mainza, no kako je zaigrao protiv Ajaxa u 0:4 porazu u Ligi prvaka, očekivalo se da je pauza protiv Arminije samo privremena. Međutim, današnje pretrage su potvrdile, tvrdi Bild, da je ozljeda mišića s kojom Haaland ima problema već neko vrijeme puno ozbiljnija i da bi se na terene trebao vratiti tek za dva i pol mjeseca.

To znači da bi, između ostalog, Haaland mogao propustiti važne prvenstvene utakmice protiv Kolna, Leipziga, Stuttgarta, Wolfsburga i Bayerna, derbija koji se igra 4. prosinca ove godine.

Također, Borussia D. ne bi na Haalanda u tom slučaju mogla računati niti u Ligi prvaka u kojima momčad iz Zapadne Njemačke još igra protiv Ajaxa, Sportinga i Bešiktaša.

Ta ozljeda bi predstavljala i veliki problem norveškoj nogometnoj reprezentaciji ispred koje su dva ključna dvoboja za plasman na prvo Svjetsko prvenstvo nakon 1998. godine. Norveška, dva kola prije kraja kvalifikacija ima dva boda manje od Nizozemske i dva više od Turske, a pred njom su domaći dvoboj protiv Latvije i gostujući protiv Nizozemske.

Haaland je ove sezone zabio 13 golova za Borussiju Dortmund u 10 utakmica, a još je zabio pet golova za Norvešku u tri nastupa. Pred Dortmunđanima su tri domaća dvoboja, protiv Ingolstadta u Kupu, Kolna u prvenstvu i Ajaxa u Ligi prvaka.



Tagovi

Erling HaalandBorussia DortmundNorveškaNorveška nogometna reprezentacijaBundesliga

Ostale Vijesti