Šok na otvaranju kvalifikacija – mini Vatreni preokretom izgubili od Škotske (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 10.09.19. | 21:52

Nevjerojatan podbačaj.

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija u uzrastu do 21 godine, katastrofalno je otvorila kvalifikacije za plasman na Europsko prvenstvo. U prvoj utakmici igranoj u Šibeniku na Šubićevcu, izabranici Nenada Gračana poraženi su od Škotske rezultatom 2-1, nakon što su do 81. minute imali minimalno vodstvo.

Mini Vatreni su potpuno kontrolirali igru gotovo cijelu utakmicu, naročito u prvom poluvremenu. Početni pritisak isplatio se već u desetoj minuti utakmice. Hrvati su kombinirali po desnoj strani, a najzaslužnija za gol bila je Dinamova osovina Moro-Kulenović.

Novopromovirani kapetan mlade reprezentacije Moro, primio je loptu nakon izbačenog centaršuta Hujbera. Namijestio se na desnu nogu i s poludistance centirarao u kazneni prostor gostiju. Idealno je pronašao Sandra Kulenovića koji se u maniri Marija Mandžukića glavom 'naklonio' i zabio za 1-0.

 

 

U nastavku su izabranici Nenada Gračan potpuno kontrolirali utakmicu, imali su nekoliko prilika poput udarca Darka Nejašmića i jednu kontru nakon Majerovog solo prodora, ali nisu uspjeli doći do gola. Škoti su svoje prilike čekali iz kontre, prvenstveno preko Hornbya koji je danas poprilično namučio indisponiranog Branimira Kalaicu.

Ipak, Nejašmić je nerijetko uspio očistiti ono što stoperi ne bi uspjeli, a iskazao se i vratar Adrian Šemper s obranom Holsgreoveu u prvom dijelu, kao i udarac Hornbya u drugom dijelu.

Nakon predaha, Hrvati su ponovno zagospodarili travnjakom, ali igra se s vremenom umrtvila. Mladi Vatreni su malo posustali, a svako toliko bi ih razbudio pokušaj Škota iz kontre, a Hornby je radio dosta problema. Dugo vremena bi utakmica bila mirna da bi se potom u pravoj 'run and gun' atmosferi sa po dvije kontre na obje strane, šibenska publika razbudila.

Sve je upućivalo na pobjedu Hrvatske, ali Škoti se nisu predavali. Sav trud u obrani na naplatu im je stigao u posljednjih desetak minuta utakmice.

Prvo je McLennan zabio za izjednačenje pored zaspalog Kalaice, koji je odigrao utakmicu za zaborav, da bi sedam minuta kasnije Hornby napravio sjajan solo-prodor. Sosa je spriječio njegov udarac, ali u nastavku akcije nakon centaršuta s desne strane, ponovno McLennan zabija – ovaj put glavom – za potpuni preokret i šok za navijače mini Vatrenih.

Do kraja se rezultat nije mijenjao i Hrvatska je izgubila prve važne bodove u kvalifikacijama za plasman na Europsko prvenstvo.

 

 

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/yP55" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

(Foto: Pixsell)


Tagovi

kvalifikacije za Europsko U-21 prvenstvo 2019.škotska nogometna reprezentacijaNikola MoroSandro KulenovićNenad Gračan

Ostale Vijesti