REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

SMS za 40 milijuna eura može iz Rima, Španjolci javljaju da je vjerojatnost transfera na ljeto 90 posto!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 25.03.23. | 13:58

Srbin neće potpisati novi ugovor što znači da je nadolazeći ljeti prijelazni rok za Biancoceleste hvatanje posljednjeg vlaka da na njemu nešto konkretnije zarade.

Bez imalo sumnje je Sergej Milinković-Savić poslije sjajnog Cire Immobilea posljednjih 10-ak godina najbolji igrač Lazija. Srpski veznjak, a po potrebi i povučeni napadač, ove sezone igra dobro, ali ne zabija kao što je to bio slučaj u posljednje dvije sezone pa su tako špekulacije o njegovom odlasku, odnosno zasićenju, postojale i prije današnjeg dana, a nakon što je španjolski Relevo objavio kako SMS ne planira potpisati novi ugovor te da već sada gleda 'što će i kako će' ovog ljeta, onda su mnoge kockice odjednom posložile.

Otkako je stigao u klub iz Genka za 12 milijuna eura prije osam godina, SMS je postao jedna od glavnih karika rimske momčadi. Igrao je sve što je trebalo, od zadnjeg veznog, središnjeg, isturenog, pa sve do pozicije špice - kako one isturene, tako i one povučene. Nogomet ima u malom prstu, tehnički je izvrsno potkovan, vizija mu je na impresivnoj razini, a iako su mnogi vjerovali da će iskorak napraviti puno ranije, izgleda kako će SMS transfer života ostvariti u ljeto 2023. godine.

Relevo piše kako je SMS odlučio kako neće produljiti ugovor s Lazijom koji mu ističe u ljeto 2024. godine te vjerojatnost da će ovog ljeta napraviti transfer ogromnih 90 posto. SMS-a se, jasno, proteklih godina povezivalo s gotovo svim mogućim europskim velikanima, s tim da je sa svojim interesom uvijek malo odskakala Stara dama. I to je sada opcija, Juve će na ljeto morati u pravi remont, a na krilima srpskog trojca Kostić – Milinković-Savić – Vlahović mogli bi krenuti s povratkom na stare staze slave.

Posebno zanimljiv je odštetni zahtjev. Tih 40 milijuna eura, koliko Španjolci pišu da bi Lazio tražio za SMS-a, mogu platiti svi klubovi koji su se u prošlosti povezivali s imenom srpskog veznjaka. Juventusu, također, to ne bi bio tako veliki problem.

No, nije Juventus jedini zainteresirani. Prije svega sedam dana se na Calciomercatu pojavila vijest kako je interes Liverpoola također postojeći, a budući da je obnova vezne linije za Redse neophodna, možda je baš SMS 'taj' s kojim bi pokušali vratiti se tamo gdje su stalno bili proteklih godina. U Liverpoolu je krenula neka nova era, nema više Manea, na ljeto odlazi Firmino, a na ljeto se očekuje još pokoji izlazni transfer.

U svakom slučaju, izgleda da je SMS-ova avantura u dresu Lazija stigla do svojeg kraja. Otići će kao jedan od najboljih asistenata u povijesti kluba, dok je po broju postignutih pogodaka već sada u Top 10. Puno je dao klubu, baš kao i klub njemu pa tako transfer za koji mjesec djeluje kao win-win situacija. Juventus, Liverpool ili netko treći, tek treba vidjeti, ali 40-ak milijuna za takvog igrača nijednom ozbiljnom klubu ne bi trebao biti problem izdvojiti.



Tagovi

Sergej Milinković-SavićLazioLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti