Tom Weller/DPA
Tom Weller/DPA

Smolčić zabio u pobjedi Eintrachta, Gvardiol slavio protiv Vuškovića u Kupu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 18.10.22. | 20:11

Odigrani su susreti 1/16 finala DFB Pokala

Ždrijeb u njemačkom DFB Pokalu odredio je da će RB Leipzig igrati protiv HSV-a u 1/16 finala te tako spojio Joška Gvardiola i Marija Vuškovića. U ovom susretu bolja je bila momčad nekadašnjeg stopera Dinama s 4:0.

Prva dva zgoditka pala su na sličan način, brzom akcijom Leipziga u kojoj se obrana HSV-a nije snašla, a oba puta strijelac je bio Poulsen (33., 36.). Dominacija RB Leipziga nastavila se i u drugom dijelu, a na 3:0 povisio je Simankan u 69. minuti nakon ubačaja iz kornera. Konačan rezultat od 4:0 postavio je Henrichs u 81. minuti, a RB Leipzig osigurao ovom pobjedom prolaz u iduću fazu natjecanja.

Nekadašnji Hajdukov stoper Mario Vušković odigrao je cijeli susret za HSV, a Joško Gvardiol je ušao na početku drugog poluvremena za RB Leipzig.

Zanimljiv je bio susret i Stuttgarter Kickersa protiv Eintracht Frankfurta u kojem je Hrvoje Smolčić zabio svoj prvijenac u novom klubu. Eintracht je slavio na gostovanju s 2:0, a bivši stoper Rijeke zabio je za 2:0 nakon kornera koji je izveo Mario Götze u 18. minuti. Goste je u vodstvo doveo Kolo Muani u 11. minuti. Smolčić je odigrao cijeli susret, a punu minutažu danas je imao i Kristijan Jakić koji je igrao na mjestu srednjeg braniča za Eintracht. (ri)

DFB Pokal 1/16 finala, 18. listopada:

Lübeck – Mainz 0:3

Mannheim – Nürnberg 0:1

RB Leipzig – HSV 4:0

Stuttgarter Kickers – Eintracht Frankfurt 4:0

Darmstadt – Borussia Mönchengladbach, 20.45

Braunschweig – Wolfsburg, 20.45

Elversberg – Bochum, 20.45

Hoffenheim – Schalke, 20.45


Tagovi

DFBnjemački kupnjemački nogometni kupHrvoje SmolčićJoško GvardiolMario Vušković

Ostale Vijesti