Službeno: Tottenham se riješio veznjaka koji odlazi u MLS, Henry dobio ogromno pojačanje

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 04.03.20. | 08:38

Najbolji nogometaš u povijesti svoje zemlje napušta London nakon tri i pol godine.

Ovaj 28-godišnjak odlazi u klub iz MLS-a bez da je za njega plaćena ikakva odšteta usprkos činjenici da je još uvijek imao važeći ugovor s Pijetlovima i da je njegova tržišna vrijednost danas 12 milijuna eura.

Wanyama se iz Kenije uputio prema Europi sada već davne 2007. godine, a njegov prvi klub bio je švedski Helsingborg. Nakon svega godine dana provedene na hladom sjeveru, 28-godišnji zadnji vezni z ljeto 2008. kao slobodan igrač prelazi u Beerschot AC gdje se zadržao tri godine.

U tom je periodu Wanyama igrao jako dobro pa su za njegovim uslugama interesirali razni klubovi, ali najkonkretniji je i najbrži bio škotski velikan Celtic koji ga dovodi na Otok u ljeto 2011. za tek nešto više od milijun eura.

Kenijac poznat po ogromnom kapacitetu pluća odradio je dvije izvrsne godine u Škotskoj, a tada se, između nekoliko engleskih prvoligaša, odlučuje za Southampton, čiji član postaje u ljeto 2013. za 14,5 milijuna eura.

I na kultnom St. Mary's stadionu Wanyama je nastavio s dobrim igrama, a iako većina površnih pratioca nogometa ne vidi najbolje njegov učinak (budući da je on tu za „prljavi posao“) njegove dobre igre u konačnici su ga odvele do Tottenhama koji je za njega izdvojio isti iznos kakav su Sveci platili Škotima.

U naredne tri i pol sezone Wanyama je u dresu Pijetlova skupio 99 nastupa u svim natjecanjima, a pritom se u listu strijelaca upisao sedam puta.

Za kraj valja istaknuti kako je ovaj 28-godišnjak vrlo vjerojatno najbolji kenijski nogometaš u povijesti, a sa svojom novom momčadi, onom Montreal Impacta koju s klupe vodi legendarni Thierry Henry

(foto: Reuters)


Tagovi

MLSThierry HenryMontreal ImpactVictor Wanyama

Ostale Vijesti