Službeno: Thierry Henry ima novi posao

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 14.11.19. | 15:31

Novi izazov u karijeri najboljeg stranog nogometaša u povijesti Premier lige

Nakon veličanstvene nogometne karijere u kojoj je osvojio sve što se osvojiti moglo ovaj nekada genijalni nogometaš odlučio je svoju karijeru nastaviti na trenerskoj klupi, a prvi angažman imao je kao asistent belgijskog izbornika Roberta Martinezu.

Dvije godine Henry je radio sa velesilama poput Hazarda, De Bruynea, Lukakua i Witsela, a nakon dvije godine u Beneluxu seli nazad u svoj Monte Carlo gdje preuzima mjesto prvog trenera Monaca. U tom periodu, iako je klub imao veoma dobre igrače na raspolaganju, porazi su postali češći nego pobjede što klub takvog renomea jednostavno nije mogao trpjeti pa čak ni kad je vaše ime Thierry Henry. U 20 utakmica Henry je skupio četiri pobjede, pet remija i čak 11 poraza pa je tako krajem siječnja 2019. Henry otpušten od strane slavnog kluba koji se u tom trenutku nalazio na katastrofalnom 19. mjestu Ligue 1.

Iako se već duže vremena pisalo o ovom potencijalnom transferu, danas je stigla službena potvrda Montreala da je TH14 njihov novi trener.

Za kraj dodajemo kako će ga u njegovoj novoj momčadi dočekati Sapir Taider, Ignaccio Piatti i njegov nekadašnji suigrač bojan Krkić. Prošlu sezonu Montreal je sezonu završio na 9. mjestu istočne divizije MLS-a, a sa svojim novim poslodavcem Henry je potpisao dvogodišnji ugovor.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fimpactmontreal%2Fposts%2F10157897706070979&width=500" width="500" height="644" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

(foto:Reuters)

 


Tagovi

Thierry HenryMontreal ImpactMLS

Ostale Vijesti