Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Službeno: Sinjski dijamant potpisao za Tuzlu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 27.02.22. | 11:56

30-godišnji napadač koji je nekoć nosio dres Hajduka, trebao bi pomoći momćadi u ostvarivanju europskih ciljeva

Iako se o njegovom povratku pisalo proteklih dana, Ante Vukušić je tek danas potvrdio svoju suradnju sa Tuzla Cityjem. Prema informacijama s kojima raspolaže portal sportsport.ba, Ante će ostati u Tuzli do 2023. godine, a prema riječima uprave, doveden je kako veliko pojačanje koje bi trebalo pomoći klubu da učvrsti drugu poziciju na tablici i pritom pomogne svojoj ekipi u europskim kvalifikacijama koje su pred nama.

Da Tuzla misli ozbiljno postalo je jasno još ranije, kada je klub potvrdio dolazak Emilia Nsuea, oji je svojevremeno bio velika nada Mallorce i nastupao u La Ligi, a igrao je i u Engleskoj. Nakon mučenja na Siciliji gdje je nastupao za Messinu, Vukušić je pronašao novi klub kudikamo bliže svom rodnom Sinju.

Vukušić je kao kadet stigao u Hajduk iz sinjskog Junaka, a kasnije je postao junak Bijelih zabivši u 90. minuti utakmice Europske lige protiv Anderlechta. Odlične igre u bijelom dresu omogućile su mu 2012. godine transfer u Pescaru u iznosu od 3.7 milijuna eura.

Od tada je Vukušić igrao za još nekoliko inozemnih klubova poput Lausanne (Švicarska), Beverena (Belgija), Greuther Furtha (Njemačka), Tosna (Rusija), Olimpie (Poljska), Krška i ljubljanske Olimpije (Slovenija). Na ljeto ga se povezivalo sa Slaven Belupom, navodno je već sve dogovorio s upravom Farmaceuta, a onda se odlučio na povratak u Italiju. Nakon razočaravajuće polusezone u Messini, dijamanta se vraća u regiju.

 



Tagovi

Ante VukušićTuzla CityMessinaHajduk

Ostale Vijesti