MURAD SEZER/Action Images
MURAD SEZER/Action Images

Službeno: Povremeni hrvatski reprezentativac u najboljim igračkim godinama ostao bez kluba!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.08.21. | 09:25

Dalićev miljenik morat će u nekom novom klubu pronaći svoje mjesto pod suncem.

Vijesti o kojima prethodno nitko ništa ne piše, nitko ništa ne priča i nitko ništa ne špekulira već se one samo dogode gotovo pa uvijek budu najzanimljivije. Što se tiče svjetske razine, vjerojatno nitko neće ni trepnuti, ali na nacionalnoj, činjenica da je povremeni hrvatski reprezentativac, i to u najboljim igračkim godinama, gotovo preko noći ostao bez kluba, mnoge je iznenadila.

Dario Melnjak više nije igrač turskog prvoligaša Caykur Rizespora, kluba u kojem je igrao najbolji nogomet svoje karijere i u kojem je svojim dobrim igrama 'natjerao' izbornika Zlatka Dalića da mu da reprezentativni poziv.

Melnjak je dijete Nedeljaneca, a nakon kratkog boravka u Zelini, skrasio se u Slaven Belupu gdje je postao poznat široj nogometnoj javnosti u Hrvata. Nakon svega godinu i pol dana na Kušek Apašu Melnjak seli u Lokeren koji ga dovodi za 350 tisuća eura, ali se tamo nije najbolje snašao pa je dva puta proslijeđen na posudbe (Nefči Baku, Slaven Belupo) prije nego li je kao slobodan igrač stigao u Domžale u ljeto 2017. godine.

U Sloveniji je igrao jako dobro, a u dvije sezone skupio je nešto više od 50 nastupa i okruglih 10 pogodaka čime je u konačnici i zaradio transfer u Tursku. Cijelo vrijeme otkako je stigao u Rizespor Melnjak je bio standardan prvotimac. Pretprošla sezona bila mu je ujedno i najbolja u karijeri, dok je prošle sezone skupio 29 prvenstvenih nastupa i tri asistencije.

Da Melnjak više nije član turskog prvoligaša mnoge je iznenadila, a zanimljivo je kako je on sad uz Sergija Escudera, Gozala Escobara, Maxima Poundjea i Jetra Willemsa jedan od lijevih bekova s najvećom trenutnom tržišnom vrijednošću bez angažmana.

Nema nikakve sumnje da će Melnjak uskoro pronaći novi angažman. U najboljim je igračkim godinama (28), jedan je od miljenika Zlatka Dalića koji se ne bi libio ponovno ga pozvati u reprezentaciju u slučaju da to svojim igrama zasluži.

Melnjak je za hrvatsku reprezentaciju skupio osam nastupa, a u ovom trenutku prednost nad njim imaju Borna Sosa, Borna Barišić i Domagoj Bradarić, s tim da 'na vrata kucaju' i mlade nade poput Davida Čoline i Daniela Štefulja.


Tagovi

Dario MelnjakSlaven BelupoRizespornogometni transferitransferi

Ostale Vijesti