Arsenal.com
Arsenal.com

Službeno: Ostvaren je najveći transfer u povijesti engleskog nogometa!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.07.23. | 14:27

Declan Rice je još u prijepodnevnim satima objavio kako napušta West Ham.

Engleski reprezentativac postao je najskuplji igrač u povijesti engleskog nogometa. U transferu 'teškom' 123 milijuna eura Declan Rice postao je novim igračem Arsenala. Još u prijepodnevnim satima West Ham je objavio kako će Rice napustiti Čekićare u najvećem otočkom transferu ikada, no nije se navodilo ime kluba u kojeg će polivalentni veznjak preći. No, već tjednima je jasno da će to biti engleski viceprvak Arsenal.

Topnici su sada objavili da je posao zgotovljen. Rice će u Arsenalu nositi broj 41.

"Declan je igrač s fantastičnim sposobnostima. Dokazao se na klupskoj i reprezentativnoj razini. Dugo smo radili na njegovom transferu. On nam je bio glavna meta ovog prijelaznog roka. Uklapa se u našu viziju. Jako smo sretni jer je stigao i jer će pojačati našu momčad", rekao je Arsenalov sportski direktor Edu, a novo pojačanje pozdravio je i Mikel Arteta:

"Jako smo spremni zbog njegovog dolaska. On je nevjerojatan talent koji u Arsenalu može dodatno izbrusiti svoj talent. Ima veliko iskustvo iako ima samo 24 godine".

Rice je debi u seniorskom nogometu zabilježio 2016. kao 18-godišnjak, a u karijeri upisao 245 nastupa za West Ham, a u 43 navrata nosio je dres engleske reprezentacije. Rice je kao kapetan predvodio Čekićare na putu prema naslovu Konferencijske lige prošle sezone.



Tagovi

Declan RiceArsenalWest Ham

Ostale Vijesti