Press Association/PIXSELL
Press Association/PIXSELL

Službeno: Osijek sporazumno raskinuo s igračem kojeg su vratili u Gradski vrt za 400 tisuća eura

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 14.02.22. | 13:49

Dva puta su za njega plaćali odštetu, ali njegov drugi boravak u Osijeku će umjesto po nogometu ostati zapamćen po šakačkom obračunu na Rujevici.

Eros Grezda više nije član Osijeka, objavili su iz kluba na web stranicama.

Bivši albanski reprezentativac, koji ima tek 26 godina te bi sad trebao biti u naponu snage i igrati najbolji nogomet karijere, dogovorio je sporazumni raskid nakon što mu je postalo jasno kako za njega u ovakvom Osijeku više nema mjesta.

Njegov nogometni put bio je veoma zanimljiv. Počeo je kao dijete u Prištini, zatim otišao u austrijski GAK, da bi preko Aluminija i Zavrča stigao do Lokomotive u ljeto 2015. godine. Dvije godine bio je jako dobar, njegova tržišna vrijednost naglo je narasla, a Grezda je djelovao kao moderno krilo koje igra s obje noge te je jednako upotrebljivo na lijevoj i desnoj strani. Uslijedio je transfer u Osijek, a nakon samo godinu dana pojavio se Rangers koji za njega izdvaja dva milijuna eura.

To je, nažalost, bilo sve što smo od njega vidjeli. U Rangersu nije bio dobar pa se tako nakon godinu i pol dana vratio u Osijek u siječnju 2020. godine za 400 tisuća eura. Naravno, navijači su bili i više nego zadovoljni njegovim dolaskom, ali Grezda nije opravdao 400 tisuća eura koliko je Osijek uplatio na bankovni račun škotskog velikana.

Umjesto po nogometu, Grezdin drugi boravak u Gradskom vrtu ostat će upamćen po šakačkom obračunu u garaži stadiona na Rujevici. Ničim izazvan, Grezda je nasrnuo na Čolaka kojeg je udario šakom u glavu, snimka je ubrzo procurila u javnost, a tu je Osijek na neki način digao ruke od polivalentnog krilnog napadača.

Ukupno je za Bijelo-plave odigrao 50 utakmica, devet pogodaka i 3 asistencije, a iz kluba odlazi godinu dana prije isteka ugovorne obveze.

Za reprezentaciju Albanije skupio je 12 nastupa, svojevremeno je njegova tržišna vrijednost iznosila 1.5 milijuna eura, dok je ista sada skromnih 250 tisuća eura. Ovu sezonu započeo je u mađarskom prvoligašu Zalaegerszegu, ali budući da je dosad skupio tek pet nastupa i jedan pogodak, za očekivati je da se tamo više neće vraćati.

Isto tako, Osijek je na službenim stranicama potvrdio povratak Alena Grgića iz Slaven Belupa. Zbog ozljede Karla Bartoleca Grgić će se vratiti u matični klub, a zanimljvo je da je na posudbi kod Zorana Zekića u Slaven Belupu najčešće igrao na mjestu centralnog napadača.

„Htio bih se zahvaliti svima u klubu. Trenerima, suigračima i ljudima koji rade u Slaven Belupu. Osjećao sam se odlično u Koprivnici, ali takav je nogomet, nikad ne znaš što nosi novi dan. Ova ekipa može puno jer ima kvalitetu i zajedništvo. Želim svima sreću i, prije svega, zdravlje“, rekao je Grgić na oproštaju od Slaven Belupa.


Tagovi

Eros GrezdaOsijek

Ostale Vijesti