Osijek otkupio Getafeovog krilnog napadača

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.07.20. | 11:33

Odlična vijest za sve navijače kluba s Drave.

Iako nisu uspjeli izboriti drugo mjesto u Prvoj HNL i samim time kvalifikacije za Ligu prvaka, iza nogometaša Osijeka odlična je sezona. Konkurirali su za mjesto doprvaka do samog kraja utakmice, u posljednjem odlučujućem kolu čak su i oštećeni za jedanaesterac, ali unatoč neuspješnoj borbi za drugo mjesto sezona se može okarakterizirati zadovoljavajućom.

Ipak, ovog ljeta mogu očekivati odlaske pojedinih igrača, prvenstveno najboljeg strijelca momčadi Ivice Kuleševića, Mirka Marića, za koga su poprilično zagrizli turski Fenerbahce i kijevski Dynamo. I dok se s jedne strane razmišlja o odlascima, s druge Osječani aktivno rade na poboljšanju kadra za sljedeću sezonu.

Na svojim službenim stranicama su tako objavili kako je otkupljen ugovor Merveila Ndocktya, 22-godišnjeg reprezentativca Konga koji je ovu sezonu proveo na posudbi iz španjolskog Getafea. Mladi krilni napadač odigrao je 27 prvenstvenih susreta i upisao tri asistencije.

„Apsolutno je zaslužio da ga potpišemo kao svoga igrača, uz otkup ugovora i dogovorenu suradnju na tri godine. I publika je, ne samo kod nas, prepoznala da je riječ o velikom potencijalu i za budućnost našeg Kluba. Ima brzinu, dribling, prodornost i vjerujem da će ubuduće biti i konkretniji što se tiče golova jer po tom pitanju baš i nije imao sreće, iako je puno pokušavao. Ovo je pokazatelj da nastavljamo dalje i činimo sve da bi Osijek u novoj sezoni bio još bolji, jači i uspješniji“, rekao je sportski direktor kluba s Drave, Alen Petrović.

I sam igrač je podijelio svoje dojmove nakon potpisa ugovora koji će ga u Slavoniji zadržati do 2023. godine.

„Osijek je prekrasan grad u kojem su ljudi topli, što mi je olakšalo prilagodbu. Osjećam se odlično ovdje i to je svakako pridonijelo odluci da se nastavim dokazivati u sadašnjem klubu. Sviđa mi se nogomet u HNL-u, puno je jakih utakmica i mislim da je ovo prava sredina za napredovanje u karijeri. Želim biti što bolji, Osijek ima visoke ambicije i ciljeve i na meni je da pomognem u tome što više mogu. Šteta što nas neće biti u kvalifikacijama Lige prvaka, ali igrat ćemo Europu i potruditi se u prvenstvu biti uspješniji nego sada“, izjavio je Merveil Ndockyt.

 

 

(Foto: nk-osijek.hr)


Tagovi

Merveil Ndockyt

Ostale Vijesti