REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

Službeno: Oranje ima novog izbornika, ali tek od 2023. godine

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.04.22. | 12:48

Nakon što je Louis van Gaal javno obznanio da je teško bolestan, iz nizozemskog nogometnog saveza odmah su reagirali.

Nakon što se odigra Svjetsko prvenstvo u Kataru, Nizozemci će, neovisno o ishodu, dobiti novog izbornika. Riječ je o Ronaldu Koemanu, legendi nizozemskog nogometa koji je posljednji angažman imao na klupi Barcelone. Prije toga Koeman je bio izbornik Nizozemske, u finalu Lige nacija 2019. godine minimalno je poražen od Engleza, da bi nakon toga odradio još šest utakmici na klupi Oranja, upisao pet pobjeda i jedan remi, pa nakon toga odlučio reći doviđenja.

Naslijedio ga je je Frank de Boer, da bi onda u ljeto 2021. na kormilo stigao Louis van Gaal kojem je to bio treći mandat na klupi Oranja. Odlazi ne svojom voljom, već zbog teške bolesti o kojoj je javno progovorio prije nekoliko dana (rak prostate), nakon čega je NS Nizozemske odlučio reagirati te su u dogovoru s izbornikom odlučili da će on probati voditi reprezentaciju na SP-u u Kataru, nakon čega će na njegovo mjesto stići Ronald Koeman.

„Radujem se novoj suradnji. Kad sam posljednji put bio ovdje, rezultati su bili dobri te je moj odnos s reprezentativcima bio na zavidnoj razini. Nastavit ćemo istim putem“, kratko je rekao Koeman.

59-godišnjak je u trenerskoj karijeri osvojio devet trofeja, bio je prvak Nizozemske s dva najtrofejnija kluba (Ajaxom u dva navrata te PSV-om), a posljednji trofej osvojio je prošle sezone na klupi Barcelone. Koeman je jedan od rijetkih u svijetu nogometa koji je imao veliku igračku i trenersku karijeru, s tim da je ona igračka ipak bila nešto uspješnija.


Tagovi

Ronald KoemanLouis van Gaalnizozemska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti