Službeno: Ofenzivni veznjak hrvatskih korijena napustio Hoffenheim

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 16.01.20. | 13:12

Iako mu je brat skupio već 10 nastupa za austrijsku reprezentaciju, on još uvijek može na sebe obući „kockasti“ dres ukoliko dočeka poziv izbornika…

Ovaj zanimljivi ofenzivni veznjak je na ljeto 2017. stigao u Hoffenhaim iz Greuther Furtha kao slobodan igrač, a ranije je u karijeri branio boje SV Rieda i Red Bull Salzburga.

Prošlu sezonu proveo je na posudbi u Unionu iz Berlina s kojim je izborio ulazak u prvu ligu, a u 29 nastupa ugradio je četiri pogotka.

Žulj je stasiti veznjak visok čak 189 centimetara, a po potrebi može igrati i na mjestu središnjeg napadača. Iako je prošao sve mlađe uzraste austrijske reprezentacije (kombinirano 29 nastupa i osam pogodaka), debi u seniorskoj vrsti ipak nije dočekao.

Njegov brat, Peter, trenutno brani boje belgijskog velikana Anderlechta, a za razliku od svojeg starijeg brata ovaj središnji veznjak vrijedan tri milijuna eura iza sebe ima deset utakmica za A reprezentaciju pa tako njega zasigurno nećemo gledati u „kockastom“ dresu.

Karijera starijeg brata Žulj dosta podsjeća na onu Antonia-Mirka Čolaka koji je baš kao i on bio dosta velika nepoznanica u Hrvatskoj prije nego li se karijeru odlučio nastaviti u HNL-u. Čolak je doduše imao prilike igrati u elitnom rangu njemačkog nogometa, dok je Žulj zasada igrao samo u drugoj Bundesligi, ali ne sumnjamo da bi netko tko prema transfermarktu vrijedi okruglih milijun eura bio veliko pojačanje za većinu klubova iz hrvatske lige.

Čolak doduše, za razliku od braće Žulj, nije imao prilike igrati za mlađe uzraste reprezentacije u kojoj je rođen budući da je konkurencija u Njemačkoj „nešto veća“ od one u Austriji, ali u svakom slučaju riječ je o kvalitetnom igraču koji se dokazao igrajući u austrijskoj Bundesligi, iako mu je igrački napredak ipak nešto slabiji od očekivanog nakon što se odlučio na odlazak u Njemačku.

Iako nema službene potvrde koliko je novaca Bochum morao uplatiti na bankovni račun kluba čije boje brani Andrej Kramarić, prema podacima dostupnim na transfermartku vidljivo je kako je sa svojim novim klubom Žulj potpisao ugovor na tri i pol godine.

Za kraj dodajemo kako je u karijeri osvojio dva austrijska kupa i jedno prvenstvo, a Bochum će mu biti šesti klub u karijeri.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Robert ŽuljBochumHoffenheim

Ostale Vijesti