Službeno: Nikola Moro više nije igrač zagrebačkog Dinama (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 17.08.20. | 16:09

Izvrstan transfer hrvatskog U-21 reprezentativca pred kojim je, ne sumnjamo, velika igračka karijera.

Ono o čemu se već neko vrijeme pisalo danas je dobilo i svoju službenu potvrdu pa će tako iznimno talentirani središnji veznjak svoju karijeru nastaviti u ruskoj Premier ligi.

Moro je izdanak Dinamove škole nogometa. U Zagreb je stigao sada već davne 2009. godine, a prethodno je igrao samo za mlađe kategorije Solina.

Rođeni Splićanin prošao je sve mlađe kategorije hrvatske reprezentacije (U-16 do U-21), a kombinirano je u 'kockastom' dresu skupio 53 nastupa i devet pogodaka.

Prošle godine, uz kapetana momčadi Arijana Ademija, Nikola Moro bio je 'kamen temeljac' vezne linije hrvatskog prvaka. Ukupno je odigrao 40 utakmica u svim natjecanjima, a u dva navrata se upisao i u listu strijelaca. Iako može pokriti više pozicija, Moro se najbolje snalazi u ulozi defenzivnog veznjaka.

Odlazak More praktički je prvi izlazni transfer Dinama ovog ljeta, iako su Modri zaradili i 1,5 milijuna eura od transfera Adriana Šempera kojeg je Chievo i službeno otkupio.

Podsjećamo, Dinamo je ovog ljeta (zasad) doveo tri igrača – Stefana Milića za 500 tisuća eura iz Budućnosti, Kristijana Jakića za 1,2 milijuna eura i Marka Tolića za 300 tisuća eura iz Lokomotive, dok su klub kao slobodni igrači napustili Marko Mikulić (FC Mauerwerk) i Borna Petrović (TSV Hartberg).

U razgovoru za klupske stranice, Nikola se oprostio od Dinama te je i sam priznao kako mu ova odluka nije bila jedna od onih koje čovjek napravi praktički bez sekunde razmišljanja:

"Osjećam se čudno. Osjećaji su pomiješani. S jedne strane sam presretan jer odlazim u velik klub i jedva čekam nove izazove. S druge strane, odlazim iz kluba u kojem sam proveo 11 godina. Iz grada u kojem sam živio pola života i sigurno mi nije lako bilo proći kroz ulaz Maksimira i zatvoriti vrata Zagreba. No, to je život profesionalaca", rekao je mladi veznjak pa nastavio:

"Bio sam na odmoru kada je stigao upit iz Moskve. Uzeo sam si nekoliko dana da razmislim i onda shvatio kako je to dobar izbor za mene. Privukla me njihova velika želja da me dovedu, dobra i razvojna liga te klub koji ne krije svoju ambiciju i ima velike ciljeve", dodao je 22-godišnji veznjak, da bi za kraj zaključio sljedeće:

"Prije svega želim se zahvaliti navijačima na podršci koju su nam pružali sve ove godine dok sam bio tu. Od srca se zahvaljujem što su prihvatili iskrenost jednog Solinjanina, rođenog u Splitu. To nikada neću zaboraviti. Hvala vam! I dalje bodrite momčad jer vaša podrška nas gura prema naprijed. S vama su ciljevi još veći i dostižni", rekao je Nikola Moro. Cijeli razgovor sada već bivšeg igrača zagrebačkog Dinama pročitajte OVDJE.

Dodajemo za kraj kako je Nikola Moro sa svojim novim klubom potpisao petogodišnji ugovor, a ako je vjerovati podacima s kojima raspolaže popularni Transfermarkt, iznos ovog trenasfera dosegao je sedam milijuna eura.

(foto: Srecko Niketic/PIXSELL)

 


Tagovi

Ljetni prijelazni roktransferiDinamo ZagrebDinamo MoskvaNikola Moro

Ostale Vijesti