Službeno: Niko Kovač ima novi klub

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 19.07.20. | 20:38

Novi angažman hrvatskog trenera potvrđen je od strane najtiražnijeg francuskog sportskog lista.

Službeno je - Niko Kovač novi je trener Monaca.

Nakon što se špekuliralo s nekoliko klubova kao novom destinacijom bivšeg kapetana Vatrenih, još od trenutka kad je napustio München, u zadnja dva dana je sve dogovoreno s francuskim velikanom.

Tako je Kovač, nakon što je kao prvi trener na seniorskoj razini vodio mladu hrvatsku reprezentaciju, a potom i seniorsku te na klupskoj razini Eintracht Frankfurt i Bayern München, prihvatio novi izazov. Kovač je nasljednik Roberta Morena koji je klub iz Kneževine vodio tek sedam mjeseci.

Do ponedjeljka ujutro bi se trebali znati detalji, uključujući onaj na koliko je godina Kovač potpisao ugovor. Posljednje informacije govore kako je riječ o trogodišnjoj suradnji uz opciju produženja za još jednu godinu.

"Izuzetno smo sretni što Niko Kovač dolazi u klub. U novoj sezoni otvara se novo poglavlje za AS Monaco, snaže sportske orijentacije usklađene s ciljevima kluba. Taj će smjer, kao trener, utjeloviti Niko Kovač. On je poznat po svom radu, dobrom radu s mladim igračima koji napreduju pod njegovim vodstvom i upravljanjem već afirmiranim igračima. Sposoban je ostvarivati dobre rezultate i uvjeren sam da će mu iskustvo i osobnost biti važna sredstva u ostvarivanju zajedničkih ciljeva", stoji u priopćenju monegaškog kluba.

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Niko KovačMonacohrvatski treneriL'EqipueBayernRobert Moreno

Ostale Vijesti