Goran Stanzl / Pixsell
Goran Stanzl / Pixsell

Službeno: Nekad veliki talent Dinama otišao iz HNL-a i potpisao za Sarajevo

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 17.06.23. | 08:29

Ugovor je na 2+1 godinu.

Nogometni klub Sarajevo na svojim je službenim kanalima potvrdio kako je njihove redove pojačao dojučerašnji stoper Slaven Belupa – Vinko Soldo. Ovaj stasiti 25-godišnjak na Koševo dolazi nakon što mu je istekao ugovor s Farmaceutima. Dvije sezone proveo je u Koprivnici, a sada ga očekuje izazov u Premiejr ligi Bosne i Hercegovine. Ugovor sa Sarajevom potpisao je na dvije sezone uz mogućnost produljenja na još jednu.

Stasiti Zagrepčanin prošao je sve omladinske selekcije Dinama za koji je debitirao u seniorskoj konkurenciji i čiji je igrač bio sve do ljeta 2021. godine kada potpisuje za Slaven Belupo. Točnije, bio je pod ugovorom s modrima, ali je afirmaciju tražio putem brojnih posudbi. Igrao je kao posuđeni igrač za Lokomotivu, Cibaliju, Rudeš, finski KuPs, mađarski Diosgyor te na koncu Slaven Belupo.

Također je bio član svih reprezentativnih selekcija Hrvatske u omladinskim kategorijama. Ukupno je u karijeri odigrao 106 utakmica u Hrvatskoj nogometnoj ligi, a pamtimo ga i kao standardnog člana juniorske generacije Dinama, godišta 1998. i mlađe, koja je u osmini finala pobijedila Anderlecht s 2-0, no zbog toga što je Matija Fintić ušao s klupe u zadnjih nekoliko minuta dvoboja, a imao je tri žuta kartona, supertalentirana generacija predvođena Olmom, Morom, Sosom, Gojakom i drugima, za zelenim je stolom izbačena iz natjecanja. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Vinko SoldoSlaven BelupoFK SarajevoBiH Premijer liga

Ostale Vijesti