Miroslav Lelas/Action Images
Miroslav Lelas/Action Images

Službeno: Marin Jakoliš prešao u francuskog prvoligaša

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 29.01.22. | 15:02

Pričalo se o Serie B, ali Marin Jakoliš će igrati Ligu petice!

Marin Jakoliš je novi igrač francuskog prvoligaša Angersa, potvrdio je Hajduk na službenoj klupskoj stranici. Vodstvo splitskog kluba postiglo je dogovor s Angersom, klubom koji trenutno zauzima 12. mjesto na tablici Ligue 1, a dolazi iz istoimenog grada na sjeverozapadu Francuske. Za sada nije poznata visina odštete, ali pošto je Jakoliš s Bijelima imao važeći ugovor do ljeta 2023. godine sigurno je da se u poljudsku blagajnu slio šesteroznamenkasti iznos u eurima.

Podjsetimo, 25-godišnji Šibenčanin je u Hajduk stigao u ljetnom prijelaznom roku 2019. godine iz austrijske Admire Wacker te je od tada za Bijele odigrao ukupno 51 službenu utakmicu. Posljednju utakmicu za Hajduk odigrao je prošle sezone u pobjedi protiv Lokomotive na Poljudu. Na početku nove sezone otišao je na posudbu u Šibenik u čijim je redovima igrao najbolji nogomet karijere. Za klub iz svog rodnog grada ove sezone postigao je 11 pogodaka.

"Zahvaljujem se svima u Hajduku na ove dvije i pol godine, zahvaljujem se i navijačima na podršci koju su nam pružali. Bilo je u tom periodu uspona i padova, lijepih i grubih trenutaka, ali ja ću pamtiti samo one lijepe. Momčadi želim još uspješniji drugi dio sezone i da na kraju osvoje toliko željeni naslov, a onda se vidimo u Splitu" kazao je Marin na oproštaju od Hajduka. 

Angers je stabilan prvoligaš od sezone 2015/16. Od tada nikada nisu postigli plasman bolji od devetog mjesta, ali ni lošiji od četrnaestog. U novoj sredini Jakoliša će igrati pod 52-godišnjim stručnjakom Geraldom Baticleom, koji je početkom sezone stigao u kilub nakon što je desetak godina obnašao dužnost pomoćnika u Lyonu.

Od novih suigrača sada već bivšeg hajdukovca najzanimljiviji je napadač Mohamed-Ali Cho koji je prije nekoliko dana proslavio 18- rođendan. Smatra ga se najvećim talentom proizašli9m iz Angersove akademije u posljednjih nekoliko godina, ove sezone postigao je dva gola, a Transfermarkt ga procjenjuje na 12 milijuna eura. Jakoliš bi sada mogao postati njegov partner u vrhu napada.

Za 6 dana očekuje nas šibenski okršaj u Ligue 1, Angers će gostovati kod Marseillea, što znači direktan dvoboj Jakoliša i Duje Ćalete-Cara. Obojica su rođeni 1996. godine u Šibeniku, a u sezoni 2012/13. zajedno su branili boje svog matičnog kluba u Drugoj HNL.



Tagovi

Marin JakolišHajdukAngers

Ostale Vijesti