Službeno: Lyon kupio napadača za 11,5 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 02.06.20. | 21:16

Prvi veliki transfer Lyona za nadolazeći prijelazni rok.

Olympique iz Lyona službeno je potvrdio prvi veliki klupski transfer za nadolazeće ljeto. Karl Toko Ekambi stigao je ovog siječnaj u francuski klub na posudbu s opcijom otkupa, a sada su ga odlučili i trajno kupiti. Ugovor je potpisan do ljeta 2024. godine.

Cijena koju će Villarreal za njega dobiti je 11,5 milijuna eura, čemu treba pridodati i četiri milijuna koliko je plaćena posudba. Uz to, Španjolcima će poripasti još maksimalno četiri milijuna eura u eventualnim bonusima, kao i 15% od naredne prodaje (odnosno 50 posto ako se transfer realizira prije 15. rujna).

„Trajni dolazak Ekambija potvrđuje ambiciju Lyona koji će dati sve od sebe da bude na najvišem nivou sljedeće sezone. Moramo tek izgraditi momčad“, ističu iz kluba koji je sezonu završio na razočaravajućem 7. mjestu.

Od dolaska u Lyon, Ekambi je odigrao osam utakmica u Ligue One, zabio je dva gola i dodao jednu asistenciju. Iako je rođen u Parizu, odlučio je nastupati za reprezentaciju Kameruna, zemlje iz koje dolaze njegovi roditelji. Skupio je 30 nastupa za popularne Lavove, a postigao je tri pogotka.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="fr" dir="ltr">L’Olympique Lyonnais est heureux d’annoncer avoir levé l’option d’achat pour l’attaquant Karl Toko Ekambi, 27 ans, en provenance de <a href="https://twitter.com/VillarrealCF?ref_src=twsrc%5Etfw">@VillarrealCF</a> (Espagne).<br><br>L’international camerounais s’est engagé pour 4 saisons avec le club rhodanien.<a href="https://t.co/mIPDbruNsV">https://t.co/mIPDbruNsV</a></p>&mdash; Olympique Lyonnais (@OL) <a href="https://twitter.com/OL/status/1267848729824055296?ref_src=twsrc%5Etfw">June 2, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

 

(foto: Reuters)


Tagovi

Karl Toko Ekambitransferi

Ostale Vijesti