Službeno: Lampard doveo novog kapitalca, iznos transfera – 25 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 24.09.20. | 11:35

Unazad dvije godine tržišna vrijednost ovog 28-godišnjaka bila je milijun eura.

28-godišnjak je prošlu sezonu bio standardan prvotimac Rennesa koji ga je u ljeto 2019. godine doveo iz Reimsa za četiri milijuna eura. Mendy je reprezentativac Senegala, ima i francusku putovnicu, a zanimljivo je kako je prije nego što se odlučio braniti pod zastavom Senegala našao na jednom okupljanju Gvineje Bisau.

Ovaj stasiti vratar (197 centimetara) unazad dvije godine vrijedio je svega milijun eura, a prije pet godina, u ljeto 2015. godine, bio je bez kluba nakon čega ga je angažirala B momčad Marseillea.

Mendy bi trebao odmah preuzeti ulogu prvog vratara Chelseaa budući da su u Londonu iznimno nezadovoljni izvedbama najskupljeg golmana u povijesti nogometa, Kepe Arizabalage, koji je na Otok stigao iz Athletic Bilbaa prije dvije godine u transferu vrijednom 80 milijuna eura.

Prema podacima dostupnim na Transfermarktu ovaj posao Plavce je koštao 25 milijuna eura, a ovaj vratar već bi se danas trebao priključiti svojoj novoj momčadi.

Sa svojim novim klubom Mendy je potpisao petogodišnji ugovor, a njegov dolazak mogao bi biti od velikog značaja i za Dominika Livakovića kojeg navodno već duže prati Rennes.

(foto: Action images)

 


Tagovi

Edouard MendytransferiLjetni prijelazni rokKepa ArrizabalagaFrank Lampard

Ostale Vijesti