RIBEIRAO PRETO/Action Images
RIBEIRAO PRETO/Action Images

Službeno: Karim Benzema osuđen na godinu dana zatvora uvjetno

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.11.21. | 10:24

Morat će platiti kaznu od 75 tisuća eura.

Karim Benzema osuđen je uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od godinu dana, a dužan je platiti i 75 tisuća eura kazne zbog pokušaja ucjene Mathieua Valbuene.

Podsjećamo, Benzema je navodno bio u posjedu kućnog uratka na kojem se nalazi 37-godišnji veznjak grčkog velikana.

„S Benzemom je sve u redu, on nema nikakve veze s pokušajem ucjene u ovom slučaju“, rekao je za AS Benzemin odvjetnik Sylvain Cormier još prije pet godina kad je priča punila medijske stupce francuskih i španjolskih medija na dnevnoj bazi.

U cijelom slučaju ispitani su brojni francuski nogometaši, među njima i Djibril Cisse, a s njim je Valbuena bio suigrač u Marseilleu.

Benzema je, navodno, zajedno s još četiri osobe tražio od Valbuene između 50 i 100 tisuća eura kako sporna snimka ne bi bila objavljena. Nakon što je cijeli slučaj 2015. završio u medijima, francuski izbornik Didier Deschamps je obojicu izbacio iz reprezentacije. Valbuena nakon toga više nije zaigrao za “Tricolore”, dok je Benzema kasnije vraćen u redove Tricolora.

“Isprva nisam mogao vjerovati, mislio sam da je to blef. Nije bilo govora o iznosu novca, ali postojala je prijetnja ljudi koji su mi govorili da imaju nešto o meni ”, rekao je 37-godišnji veznjak Olympiakosa prije godinu dana.



Tagovi

Karim BenzemaMathieu ValbuenaTricoloriFrancuska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti