Šahtar Donjeck
Šahtar Donjeck

Službeno: Jovićević doveo Đuraseka u Šahtar

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 20.07.22. | 16:05

Bivši veznjak Dinama predstavljen je u novom klubu

Kako je bilo i najavljivano danima prije, Neven Đurasek se vratio u Ukrajinu. Surađivao je s Igorom Jovičevićem u Dnipru 1, a sad će ponovno surađivati u Šahtaaru iz Donjecka gdje je sportski direktor legenda kluba i Vatrenih Darijo Srna.

Đurasek je svojevremeno bio jedan od najvećih Dinamovih talenata, ali se nikada nije nametnuo u prvoj momčadi Plavih te je svoje iskustvo gradio na posudbama u već spomenutom Dnipru, Lokomotivi, Varaždinu i Olimpiji. Đurasek u Šahtar prelazi kao slobodni igrač, uz postotak iduće prodaje koji će pripasti Dinamu, a iznosi navodno 35 posto.

Njegov povratak u Ukrajinu nedavno je najavio za Germanijak i trener Igor Jovičević:

„Đurasek je s nama, treba još riješiti neke formalnosti i postat će naš igrač. A gledajte, nije on ni prvi ni zadnji koji nije uspio u matičnom klubu, a onda se pokazao u inozemstvu. Ja sam Đuraseka jako dobro upoznao u Ukrajini, bio je jedan od glavnih igrača Dnjipra, ali ne igrač koji blista na 3:0, nego onaj koji preuzima odgovornost i ima rješenja kad je potrebno, kad gori pod petama. On je bio jedan od najboljih veznjaka lige prije rata, to nisam rekao ja, to su mislili i drugi. A onda sam definitivnu potvrdu o kakvom se čovjeku i igraču radi dobio kad smo zajedno prolazili ona prva tri dana rata, kad smo tražili put iz Ukrajine do kuće i nismo znali što nas čeka na tom putu. Bio je toliko smiren, nije paničario, razumno razmišljao. U takvim okolnostima vidiš tko je kakav, a on se pokazao kao pravi frajer. Kad si takav u svakodnevnom životu, onda si takav i na terenu, nema tu glume. Ja sam u Đuraseku prepoznao igrača kakav nam treba i zato sam ga doveo.“


Tagovi

ŠahtarIgor JovićevićNeven Đurasek

Ostale Vijesti