Photo: Frank Hoermann / SVEN SIMON/DPA
Photo: Frank Hoermann / SVEN SIMON/DPA

Službeno: Jakić i Smolčić imaju novog trenera

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 12.06.23. | 12:14

Eintracht je izgubio u Pokalfinalu od RB Leipziga, ali igrat će Konferencijsku ligu

Nijemac Dino Toppmöller, pomoćnik Juliana Nagelsmanna u RB Leipzigu, zatim u minhenskom Bayernu, novi je trener Eintracht Frankfurta, do ljeta 2026. umjesto Austrijanca Olivera Glasnera, objavio je njemački prvoligaš u ponedjeljak.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Evolucija Eintracht Frankfurta u posljednjim sezonama bila je impresivna, uključujući pobjedu u Europskoj ligi na proljeće 2022.", kazao je Dino Toppmöller (42), koji je tijekom sezone 2002./03. odigrao 16 utakmica za Eintracht.

On je sin Klausa Toppmöllera, koji je vodio Bayer Leverkusen i s njim igrao finale Lige prvaka 2002. godine.

Dino Toppmöller je bio trener luksemburškog Dudelangea tri sezone od ljeta 2016. do ljeta 2019., a zatim se pridružio Julianu Nagelsmannu u Leipzigu na ljeto 2020.

Kada je Nagelsmann potpisao za Bayern u ljeto 2021., Toppmöller ga je pratio u München, a otpušten je krajem ožujka 2023. u isto vrijeme kao i trener Bayerna, kojeg je zamijenio Thomas Tuchel.

Eintracht, koji je pretprošlu subotu izgubio u finalu njemačkog Kupa od RB Leipziga (0-2), a čiji su članovi hrvatski reprezentativci Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić, igrat će pretkolo konferencije Europske lige zahvaljujući sedmom mjestu u Bundesligi.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina)


Tagovi

Dino ToppmöllerEintracht FrankfurtJulian NagelsmannKristijan JakićHrvoje SmolčićBundesliga

Ostale Vijesti