CIRO DE LUCA/Action Images
CIRO DE LUCA/Action Images

Službeno: Ivan Tomečak ima novi klub (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 27.01.22. | 12:42

Drugi mandat u Rijeci trajao mu je tri godine.

Ivan Tomečak novi je igrač ciparskog Pafosa, potvrdili su iz novog mu kluba na web stranicama.

32-godišnji desni bek je ukupno na Kvarneru proveo pet godina, a u svojem drugom mandatu u klubu zadržao se tri godine.

Goran Tomić ostao je tako bez standardnog prvotimca i velikog oslonca, a koliko mu je Tomečak bitan vidi se i po tome što je u jesenskom dijelu sezone skupio 21 nastup, jedan pogodak i pet asistencija u svim natjecanjima.

 Rijeka je Tomačaka u ljeto 2015. godine prodala u Dnjipro -1 za milijun eura, da bi ga onda vratili iz Club Bruggea u veljači 2019. godine. U međuvremenu je Tomečak igrao još za Al-Nassr i Mechelen, a na Rujevicu se vratio prije tri godine.

Ušao je u posljednjih šest mjeseci ugovora, a budući da i dalje nije dogovorio novi, Rijeka ga je odlučila pustiti u Pafos čiju sportsku politiku od ljeta kroji baš Ivan Mance.

Zanimljivo, Tomečak ima 38 nastupa za Rijeku u europskim natjecanjima, čime je klupski rekorder zajedno sa Zoranom Kvržićom. Ukupno je za Rijeku, gledamo li oba mandata, skupio 189 utakmica, 12 pogodaka i 22 asistencije u svim natjecanjima.

Tomečaka će u Pafosu dočekati Martin Pajić (koji mu je ujedno i konkurencija za poziciju desnog beka) te Franko Kovačević, dok je odnedavno u klubu i Osijekov Brazilac Talys.



Tagovi

Ivan TomečakPafosHNK RijekaRijeka

Ostale Vijesti