Službeno: Diego Forlan ima novi klub

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 20.12.19. | 08:43

Legendarni napadač koji je svojevremeno igrao za Manchester United, Atletico i Inter odlučio se na novu avanturu.

Legendarni urugvajski napadač u svojoj je karijeri promijenio 10 klubova, a jedini klub za kojeg je nastupao u svojoj domovini bio je upravo Penarol.

Najbolje igre pružao je u dresu Atletica, a najupamćeniji će ostati po izvrsnim igrama u reprezentativnom dresu. Posebno je dojmljiv bio 2010. godine kada je sa svojom reprezentacijom stigao do polufinala SP-a, a godinu dana kasnije okitio se naslovom Copa Americe.

Forlanu će ovo biti prvi trenerski posao, a u ruke je dobio jedan od najvećih urugvajskih klubova. Valja nadodati kako se njegov Penarol nakon 10 odigranih kola nalazi na trećem mjestu, a za vodećim Nacionalom zaostaju svega jedan bod.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="es" dir="ltr">AHORA| <a href="https://twitter.com/DiegoForlan7?ref_src=twsrc%5Etfw">@DiegoForlan7</a> será designado este viernes a mediodía nuevo entrenador de <a href="https://twitter.com/hashtag/Pe%C3%B1arol?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Peñarol</a> <a href="https://t.co/S8Uo0l5Nzz">pic.twitter.com/S8Uo0l5Nzz</a></p>&mdash; Sebas Giovanelli (@SebasGiovanelli) <a href="https://twitter.com/SebasGiovanelli/status/1207802647115436035?ref_src=twsrc%5Etfw">December 19, 2019</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Diego ForlanPenarol

Ostale Vijesti