Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Službeno: Darko Todorović ima novi klub, priključuje se bivšem kapetanu Hajduka (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.09.21. | 09:02

Reprezentaticac BiH je prošle godine igrao za Hajduk, a ugovorno je vezan za Red Bull Salzburg do ožujka 2023. godine.

Darko Todorović treću godinu zaredom napušta Red Bull Salzburg. Nakon što je sezonu 19/20. proveo u Kielu, prošlu 20/21. u Hajduku, sad će, nakon Njemačke i Hrvatske, nogometni put nastaviti u Rusiji. Njegov novi klub je Akhmat Grozny, a 24-godišnjak rodom iz Bijeljine u klub stiže na jednogodišnju posudbu iz Red Bull Salzburga, kluba u kojeg je stigao iz Slobode Tuzle u ljeto 2018. godine za 450 tisuća eura.

Todorović je standardni reprezentativac BiH, iako u ovom trenutku nije s reprezentacijom. Završavao je posudbu u Rusiju pa je za pretpostaviti da je u dogovoru s Ivaylom Petevom dobio 'slobodne dane'. Svoj debi za A reprezentaciju upisao je prije tri i pol godine, a prvi mu je priliku pružio Robert Prosinečki.

Prošle sezone Todorović je branio boje splitskog Hajduka. Za Bile je ukupno skupio 29 nastupa i dvije asistencije, s tim da je pod Paolom Tramezzanijem postao neizostavan član udarnih 11.

Što se sezona bližila svojem kraju, njegove su igre, baš kao i cijele momčadi, bile sve bolje i bolje. Ipak, odlučeno je u klubu kako se neće raditi na nastavku suradnje pa se tako Todorović nakratko vratio u Salzburg.

Njegova nova destinacija – Grozny. Riječ je o ruskom prvoligašu koji je godinama kamen spoticanja 'velikima'. Prvo ime momčadi je Kosovar Bernard Berisha, a vođa obrane je nekadašnji kapetan Hajduka, Zoran Nižić. Iako se ovog ljeta spominjalo da bi se Nižić mogao vratiti na Poljud, on je s Akhmatom potpisao jednogodišnji nastavak suradnje. Za A reprezentaciju Hrvatske upisao je dva nastupa, s tim da je tad izbornik Vatrenih bio Zlatko Dalić.



Tagovi

Darko TodorovićAkhmat GroznyHajdukRed Bull Salzburg

Ostale Vijesti