Action images
Action images

Službeno: Bivši veznjak Newcastlea i kapetan Ajaxa nakon neuspješne avanture u MLS-u potpisao za nizozemskog prvoligaša

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 04.12.20. | 19:07

Njegov mlađi brat trenutno igra za Sevillu, a obojica se mogu pohvaliti da su imali prilike braniti boje svoje reprezentacije.

Siem de Jong novi je igrač Heerenveena.

31-godišnji ofenzivni veznjak napušta Cincinnati nakon manje od godinu dana provedenih u SAD-u, a njegova nova destinacija bit će nizozemski prvoligaš Heerenveen.

Stariji od braće de Jong (godinu dana mlađi Luuk trenutno igra za Sevillu) karijeru je započeo u Ajaxu, a nakon devet godina provedenih u klubu u ljeto 2014. godine odlazi u Newcastle. Na Otoku se nije najbolje snašao pa je tako nakon dvije sezone posuđen PSV-u, da bi ga u ljeto 2017. godine u svoje redove vratio Ajax. Kopljanici su ga prodali za 8,7 milijuna, da bi ga tri godine vratili u klub za 2,3 milijuna eura.

Zanimljivo, jednu sezonu de Jong je odradio u redovima Sydneya, a sada će se ponovno vratiti u Erediviziju u kojoj je do sada skupio 213 nastupa, 67 pogodaka i 37 asistencija.

De Jong je sa svojim novim klubom potpisao 1,5-godišnji ugovor, a njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi skromnih 1,6 milijuna eura.


Tagovi

Siem De JongHeerenveentransfertransferi

Ostale Vijesti