TIJEK UTAKMICE: Hrvatska - Azerbajdžan 2:1

Vrijeme Čitanja: 5min | čet. 21.03.19. | 22:31

Kraj utakmice.

HRVATSKA - AZERBAJDŽAN 2:1

90+3' KRAJ UTAKMICE.

90+1' Modrić izlazi iz igre, a mijenja ga Milan Badelj.

90' Igrat će se tri minute sudačke nadoknade u kojoj su se gosti okuražili te izlascima prema naprijed traže bod na Maksimiru.

79' GOOOL! Andrej kramarić odličnim golom donosi preokret Vatrenima! Nakon što su gosti krivo ispucali loptu,  ista dolazi do Krame koji lažnjakom vara svog čuvara, a potom s lijeve strane upućuje odličan udarac u suprotni kut za vodstvo Hrvatske 2-1.

75' Brekalo ljevicom puca, u nastavku akcije i Modrić, ali ništa od gola.

73' Nikola Vlašić je zamijenio Matea Kovačića.

69' Nekoliko ubačaja Luka Modrića nije pronašlo svoju metu, a izbornik Zlatko Dalić umjesto Brune Petkovićau igru ubacuje rekonvalescenta Antu Rebića.

63' Petković je pucao s s pet metara, ali Agayev brani, a u nastavku Rakitić snažno puca tik iznad gola. Hrvatska sve više steže obruč...

60' Brekalo je pucao iz daljine, ali njegov vrlo dobar pokušaj ipak odlazi pored desne stative vratara Agayeva.

56' Kakva prilika za Hrvatsku! Modrić je pucao izravno iz slobodnog udarca s lijeve strane, Agayev je vršcima prstiju uspio skrenuti loptu koja se od grede odbila u korner.

51' Ponovno je bilo opasno pred golom Agayeva. Centaršut je stigao s desne strane, a Petković je u skoku dobio udarac u glavu od azerbajdžanskog vratara. Izaći će na kratko iz igre, a Hrvatska iz kasnijeg kornera nije uspjela doći do gola.

48' Kramarić je zaprijetio odličnim udarcem s desne strane. Ipak, vratar gostiju bio je spreman na njegov pokušaj.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45' KRAJ PRVOG POLUVREMENA.

44' GOOL! Borna Barišić zabija prvijenac za Vatrene. Perišić je na prvoj stativi prebacio loptu na peterac, Ćaleta-Car je pucao glavom, vratar Azerbajdžana brani, ali nije mogao spriječiti i drugi pokušaj kada na odbijanac natrčava Barišić i zabija za 1-0.

42' Još jedna obećavajuća situacija! Petković je prošao kroz sredinu, a Brekalov pokušaj centaršuta završio je u korneru. Kramarić je u nastavku opasno pucao, ali gosti uspijevaju izbiti loptu.

41' Kakva šansa! Modrić je izbacio nekoliko svojih čuvara, prošao je kroz sredinu, loptu je potom proslijedio na lijevu stranu, odakle u konačnici Perišić upućuje centaršut. Pronalazi unutra upravo modrića koji gađa glavom, ali odlazi pored stative.

36' Prilika za Hrvatsku! Kramarić je glavom gađao nakon što je došao prvi do lopte. Ubačaj je stigao na prvu stativu iz kornera, a Napadač Hoffenheima gađa glavom, ali gostujući vratar Agayev je spreman na njegov pokušaj.

34' Petković je pao u šesnaestercu gostiju, ali sudac je opravdano pokazao da se igra nastavi.

33' Petković je promiješao obranu gostiju, nakon što ga je proigrao Andrej Kramarić. Napadač Dinama odložio je loptru na vrh šesnaesterca za Rakitića čiji udarac odlazi visoko iznad gola.

30' Hrvatska se poprilično muči s gostima. Teško stvaramo prilike, a gosti su se povukli su sa čak 6 igrača u posljednjoj liniji.

19' ŠOK! Azerbajdžan je poveo na Maksimiru 1-0. Sheidaev je prošao po desnoj strani, ušao u šesnaesterac Vatrenih, a njegov udarac putem malo skreće Duje Ćaleta-Car te se lopta od grede odbija u gol za neočekivano vodstvom gostiju.

16' Rakitić je pokušao zaprijetiti s vrha šesanesterca iz slobodnog udarca, ali dosta iskosa. Njegov udarac odlazi iznad vrata.

13' Kalinić spašava Vatrene! Sheidaev je izašao 1 na 1 s vratarom Aston Ville, ali udarac gostujućeg igrača nije bio dovoljno kvalitetan te je Lovre nogom skinuo njegov udarac.

12' Petković je okušao udarac s dvadesetak metara udaljenosti od gola, ali nije dobro zahvatio loptu ljevicom, te je njegov udarac otišao pored vrata. Samo 12 minuta od debija, napadač Dinama je od domaće maksimirske publike zaradio skandiranje u dresu s 'kvadratićima'.

8' Petković je primio loptu na rubu šesnaesterca, ali njegov pas nije pronašao nikoga jer su Perišić i Kramarić bili u ofsajdu.

7' Vatreni su očekivano zagospodarili terenom. Modrić diktira tempom i prebacivanjem strana pronalazi slobodne sutigrače. Ipak, lopta za Kramarića je bila prejaka te će biti gol aut za momčad Nikole Jurčevića.

3' Prvi korner za Hrvatsku.

2' Prvu paniku u redovima gostiju priredio je Borna Barišić ubačajem s lijeve strane. U šesnaestercu je loptu primio Andrej Kramarić, uspio se okrenuti, ali njegov udarac blokiraju stoperi Azerbajdžana.

1' Utakmica je počela.

*******************

U tijeku su upravo himne obiju reprezentacija, a upravo smo mogli vidjeti i dio koreografije hrvatskih navijača.

Kako se približava početak utakmice, navijača je sve više. Tako se i istočna tribina stadiona Maksimir polako, ali sigurno puni. Pretpostavljamo da će sve biti spremno za predviđenu koreografiju koju su pripremili organizatori.

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju od 20 sati i 45 minuta očekuje prva kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo 2020. godine. Na Maksimiru gostuje reprezentacija Azerbajdžana, a Vatreni će od prve minute napasti momčad hrvatskog trenera Nikole Jurčevića.

> Dalić iznenadio početnom postavom, Brozović i Rebić na klupi

Srebrni izbornik Zlatko Dalić pripremio je 'super-ofenzivnu' prvu postavu za prvi kvalifikacijski ogled. U vrhu napada u kockastom dresu debitirat će napadač zagrebačkog Dinama, Bruno Petković, dok će na krilima uz Ivana Perišića zaigrati Andrej Kramarić.

> Sprema se velika koreografija za Vatrene na Maksimiru (FOTO)

U veznom redu, Dalić će odmoriti Marcela Brozovića kojega vrlo vjerojatno priprema za dvoboj s Mađarskom u nedjelju, ap će tako u vezi kao polušpica zaigrati Ivan Rakitić, dok će mu leđa čuvati nekadašnji suigrači Mateo Kovačić i kapetan Luka Modrić.

Na golu je Lovre Kalinić dok će po bokovima napadati nominalno krilo Josip Brekalo te Borna Barišić, a stoperski par čine Duje Ćaleta-Car i Domagoj Vida.

Hrvatska je dva puta igrala s Azerbajdžanom, a više o tome pročitajte na sljedećoj poveznici.

> Azerbajdžan je bio početak kraja Nike Kovača

Ispred stadion, sat i pol vremena prije početka utakmice atmosfera nije bila na zavidnoj razini. U i oko stadiona Maksimir nije bilo nikakvih gužvi, nije bilo ni točionika, ali ni navijači nisu okupirali lokale u okolici mjesta održavanja večerašnjeg ogleda.

S druge strane, ovaj susret je zaokupio pažnju i dosta stranih medija. Svjetske doprvake tako žele vidjeti i izlasnaci njemačkog Kickera, između ostalih inozemnih predstavnika medija.

Sat vremena prije početka utakmice, Maksimir je poprilično prazan. Navijači polako pristižu, ali bit će ovo daleko od dupkom ispunjenog stadiona.

Igrači Azerbajdžana izašli su na zagrijavanje, a domaći navijači na poziv službenog spikera, srdačno su ih ispratili aplauzom.

(Foto: Pixsell/uefa.com)


Tagovi

Zlatko DalićBruno PetkovićMateo KovačićMarcelo BrozovićBorna BarišićJosip BrekaloHrvatska nogometna reprezentacijaHNSAzerbajdžanazerbajdžanska nogometna reprezentacijaEuropsko prvenstvo u nogometu 2020

Ostale Vijesti