REUTERS/Borut Zivulovic
REUTERS/Borut Zivulovic

Slovenci i Rusi bez poteškoća do tri boda (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.09.21. | 19:59

Odigrane su druge dvije utakmice naše kvalifikacijske skupine H

Dok su se Vatreni pripremali za odlazak na Narodni stadion u Bratislavi, gdje će od 20:45 zaigrati protiv Slovačke, u našoj skupini H odigrane su druge dvije utakmice. U sklopu kvalifikacija za Mundijal iduće godine u Kataru, Slovenija je na svom terenu ugostila ne više tako slabašnu Maltu, a Rusi su otputovali na Cipar, kod domaćina koji je u srijedu prosuo bodove upravo kod Malte. Epilog je očekivan, Slovenija je s 1:0 pobijedila “temnplare” a Rusi su potvrdili lošu formu Ciprana i upisali 2:0 pobjedu. Pritisak osvajanja tri boda je sada na Vatrenima.

U Ljubljani je Malta opet pokazala kako nisu više reprezentacija za baciti. Slovenija nije uspjela nametnuti posjed u svoju korist, igralo se skoro pa u egalu. Slovenci su upitili više udaraca prema golu i možemo reći da je pobjeda bila – zaslužena. Jedini gol na utakmici postigao je Lovrić iz jedanaesterca u fotofinišu prvog poluvremena. Mevlja je pao u šesnaestercu nakon prekršaja Pepea, a Lovrić sigurno pogodio u desni kut za vodstvo, i konačno pobjedu ekipe Matjaža Keka. Za reprezentaciju Slovenije cijelu utakmicu je odigrao Petar Stojanović, bivši igrač Dinama, te Damjan Bohar iz Osijeka.

U Nikoziji pak nešto bolja predstava Cipra od one otprije neki dank ad ih je Malta isprašila s 3:0. Rusija se nije prošetala do pobjede kako su neki očekivali, no zato su ranim pogotkom otklonili pitanje pobjednika. Odlično je gađao iskusni Erokhin već u šestoj minuti, njegov pogodak pronađite OVDJE. U drugom poluvremenu konačnih 2:0 je postavio Rifat Zhemaletdinov na drugu asistenciju Smolova.

S ovom pobjedom nastavlja se pritisak na Vatrene koji danas moraju slaviti misle li zadržati prvu poziciju u skupini

Osim naše skupine H, odigrano je još nekoliko susreta. Finci su ranije danas slavili s minimalnih 1:0 protiv Kazahstana. Gol odluke zabio je Joel Pohjanpalo u 60. minuti.

U Beogradu pak visoka 4:1 pobjeda protiv Luksemburga. Prvo ime utakmice je Aleksandar Mitrović koji se s dva pogotka popeo na vrh liste strijelaca ovog kvalifikacijskog ciklusa. Na svom kontu ima sedam golova! Zanimljivo, treći pogodak Srbije je upisan kao autogol, Luksemburžani su, premda im je nogomet napredovao, i dalje za nekoliko koplja slabiji od ostalih europskih reprezentacije (sem San Marina, Lihtenštajna i sličnih). Uostalom, uvjerite se i sami OVDJE.

Spomenimo i da su Irci jedva izvukli remi protiv Azerbajdžana koji je danas bio pucački raspoložen. Uostalom, nije da su im Irci branili. Mahmudov je krasno pogodio u rašlje s nekih 25 metara udaljenosti, no više će govora biti o postavljanju irske obrane. Gol pogledajte OVDJE.

Zak raj, rutinirana pobjeda Norveške kod Latvije, opet je briljirao Haaland zabivši prvi pogodak. Odmaramo kakvih pola sata, a onda ono najbitnije, Hrvatska!


Tagovi

kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godineSlovenijaRusijaAleksandar Mitrović

Ostale Vijesti