Sletio je u Barcelonu i preuzima vruću klupu: Poznato konačno tko mijenja Setiena

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 17.08.20. | 08:51

Čini se da je poznato ime koje će povesti velikana na put povratka u europski vrh.

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu potvrdio je španjolskim medijima da je Quique Setien bivši. Što je samo potvrda onog što je cijela nogometna javnost znala već neko vrijeme, čak i prije kataklizmičnog poraza od 2:8 u četvrtfinalu Lige prvaka od Bayerna.

U međuvremenu, Bartomeu je stupio u kontakt s Mauricijom Pochettinom, vjerojatno najzvučnijim trenerskim imenom među spominjanim kandidatima za Setienova nasljednika. No pojavio se problem: On je legenda gradskog rivala Espanyola. Igračka i trenerska.

I čak ako je sam Pochettino bio spreman zaboraviti na svoje riječi da ''nikada ne bi mogao trenirati Barcelonu iz ljubavi prema Espanyolu'', navijači su ti koji nisu niti će. Stoga je prisutna očigledna prepreka ovom scenariju te se klupska vrhuška okrenula drugom rješenju.

Ona se zove Ronaod Koeman. Trenutni izbornik nizozemske reprezentacije legenda je upravo Barcelone, a između ostalog je svojim golom 1992. u finalu donio prvi naslov klupskog prvaka Europe u katalonsku prijestolnicu.

Doputovao je u Barcelonu iz Nizozemske privatnim letom na finalne pregovore te se očekuje da će danas tijekom dana biti predstavljen kao novi trener Barcelone. Koemanu zasigurno neće biti potrebna velika prilagodba s obzirom da zna kako klub i navijači dišu, uostalom na početku je trenerske karijere radio kao pomoćnik upravo na Nou Campu.

Također, šest je godina nosio dres ovog giganta, a iza njega je već pozamašno trenersko iskustvo.  Samostalno je vodio Vitesse, Ajax, Benficu, PSC, Valenciju, AZ Alkmaar, Feyenoord, Southampton, Everton, a na klupi Oranja je od 2018.

 

 

(foto: Marcelo Del Pozo/Reuters)


Tagovi

otkazJosep Maria BartomeuMauricio PochettinoRonald KoemanBarcelona

Ostale Vijesti