REUTERS/David W Cerny
REUTERS/David W Cerny

Slavlje pa triježnjenje: Predsjednik West Hama potvrdio odlazak najboljeg igrača i kapetana ovog ljeta

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 08.06.23. | 15:34

Nije ništa dogovoreno, ali veliki interes za korektorom vezne linije pokazali su Arsenal i Bayern

„Obećali smo Declanu da može ići. On je ionako u glavi već praktički napustio klub“, rekao je poslije pobjede u finalu Konferencijske lige predsjednik West Hama David Sullivan.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rice je kao kapetan vodio Čekićare do prvog trofeja nakon 42 godine posta. U klubu je već devet godina, dosad je skupio 245 nastupa, 15 pogodaka i 13 asistencija, ali izgleda kako je došlo vrijeme za rastanak.

„Ponudili smo mu ugovor s kojim bi zarađivao 200 tisuća funti tjedno, ali on je to još prije 18 mjeseci odbio. Mislim da će ponude uskoro krenuti pristizati jedna za drugom.“

Iako nije htio o imenima, zna se da je Rice na meti Bayerna i Arsenala. Iako, Sullivan je naglasio u razgovoru za TalkSport kako to nije sve.

„Dosad su tri-četiri kluba pokazala ozbiljan interes“, potvrdio je predsjednik West Hama.

 West Ham je s 2-1 svladao Fiorentinu u finalu Konferencijske lige, a iako bi mnogi navijači najradije i dalje slavili, vijest o mogućem, odnosno vjerojatnom odlasku kapetana brzo će ih otrijezniti. Doduše, Florian Plettenberg je javio kako Bayern još uvijek nije poslao ponudu, ali da će ista biti prezentirana kroz tjedan ili dva budući da je Rice na vrhu liste prioriteta kod Bavaraca.


Ako se zaista ispostavi da je utakmica protiv Viola bila posljednja za Ricea u dresu West Hama, bolji oproštaj od voljenog mu kluba nije mogao ni zamisliti.

„Zaista sam sretan da sam s njim mogao igrati tri i pol godine, uživali smo biti na terenu jedan pored drugog. Jako sam sretan zbog trofeja, naročito jer je on bio taj koji ga je prvi podigao. Njegova budućnost? Na njemu je gdje želi ići. Ja mu samo mogu poželjeti puno sreće i sve najbolje“, rekao je dan poslije utakmice Tomas Souček koji je na stadionu svojeg matičnog kluba s West Hamom osvojio Konferencijsku ligu.

Naravno, poslije tog finala sve su kamere i svi mikrofoni tražili 'živu riječ' kapetana i lidera West Hama, ali on nije bio pretjerano raspoložen za razgovor. S druge strane, za slavlje je bio možda i najraspoloženiji od svih u Pragu…

„Puno se toga špekulira oko mene i moje budućnosti. Postoji interes drugih klubova, ali ja i dalje imam dvije godine ugovora. Vidjet ćemo što će se događati. Volim ovaj klub, ja sam kapetan!“, rekao je Declan Rice.

Prilično je zanimljivo da je Rice prije devet godina otpušten u Chelseaju gdje mu nisu htjeli dati stipendijski ugovor. Priključio se potom West Hamu, postao je starter, potom i kapetan, a sad je osvojio i trofej nakon 42 godina posta.

„Obožavam ovaj klub. Učinili su me da sam jedan od njih. Znate, Mark Noble mi je rekao da me ne može pogledati jer će inače početi plakati. Više od toga mi ne treba“, rekao je Declan Rice u razgovoru za BT Sport gdje su mu pitanja postavljali Joe Cole i Carlton Cole.

Rice nije mogao potvrditi svoj odlazak, to jednostavno nije priličilo trenutku, ali dojam je kao da je on svoje u dresu West Hama odigrao. Bayern i Arsenal u ovom trenutku djeluju kao najrealnije buduće destinacije, ali ne bi bilo čudilo da se u priču ubaci i PSG. A možda i Chelsea, pa da se pospu pepelom i u transferu čija će ukupna vrijednost (odšteta + primanja igrača) biti veća od 100 milijuna eura vrate 'svojeg odbjeglog sina' natrag na Stamford Bridge…

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Declan RiceWest HamLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti